6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

'Sokak hayvanlarına sahip çıkılmalı'

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, emekli eczacı Yalçın Uluğkay kendini sokak hayvanlarına adadı.

Pelitköy beldesi yakınlarındaki zeytinliklere bırakılan sahipsiz köpeklere ekmek taşıyan Uluğkay, belediyelerin hayvanlara sahip çıkmalarını istedi.

Körfezin ilk bayan eczacısı olan Yalçın Uluğkay, emekli olduktan sonra kendini hayvanlara adadı. Sahipsiz ve başıboş köpek ve kedilere yiyecek taşıyan Uluğkay, Pelitköy beldesi yakınlarında E-87 karayolu kenarındaki zeytinliklere bırakılan 70 köpeğe de sahip çıktı. Zeytinlikler arasındaki köpeklere ekmek ve su götüren Yalçın Uluğkay, yöredeki belediyeleri hayvanlara karşı duyarlı olmaya çağırdı.

İlçenin Bağlarburnu sahilinde oturduğunu belirten Uluğkay, “Çocukluğumdan beri hayvanları severim. Yöremizde çok sayıda sahipsiz köpek ve kedi var. Belediyeler bunlarla ilgilenmeli. Hayvanlar kısırlaştırılarak çoğalmaları önlenmeli. Bu arada hasta hayvanlar da barınaklarda tedavi edilmeli. Pelitköy beldesi yakınındaki E-87 karayolu kenarındaki zeytinliklere çok sayıda köpek bırakılmış. Kimin bıraktığını bilen yok. Ancak yöredeki ilçelerden birinden getirilmiş olmalı.

Bu hayvanlar aç ve susuz. Pek çoğu da yolda araçlar tarafından eziliyor. Biz arkadaşım Sevgül Berber ile bakkaldan bayat ekmek satın alarak bunlara getiriyoruz. Sularını veriyoruz. Hayvanlardan korkmamalı. Belediyeleri duyarlı olmaya çağırıyorum. Belediyeler hayvanları seven genç veterinerler istihdam etmeli. Hayvanları sevmeyen insanları da sevmez” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2009 Cumartesi 16:38:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?