6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Sokak köpeklerine kuduz aşısı

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde belediyeye ait olan Sahipsiz Hayvanları Toplama ve Rehabilitasyon Merkezi'nde sahipsiz köpekler kuduza karşı aşılanarak tedavileri yapılıyor.

Yüzlerce sokak köpeğinin barındığı ve kısırlaştırma, kuduz ve parazitlere karşı aşılarının yapıldığı merkezde sürekli olarak veteriner kontrolü de yapılıyor. Başkan Yardımcısı Dursun Mirza, belediye veterineri Cem Karabıyık ve Belediye Sağlık Müdürü Zuhal Şenel hayvan barınağında incelemelerde bulundu. Rehabilitasyon merkezinin ihalesini alıp işleten Ahmet Kocadere sokak köpeklerinin en iyi koşulda bakıldığını belirtti. Merkezdeki çalışmalar hakkında bilgi veren Ahmet Kocadere, "Aşılanan sokak köpeklerini bakmak isteyenlere ücretsiz veriyoruz

. Yaptığımız iş özetle sokakta başıboş dolaşan hayvanları toplayıp kısırlaştırıp parazit tedavisi yaptıktan sonra aldığımız bölgelere yeniden bırakmak. Tedavisi biten hayvanlar halkımız tarafından sahiplenmek isteniyorsa onlara veriyoruz. Şikayeti olan bölgelere arkadaşlarımız giderek müdahale ediyor. Kuduz şüphesi olan köpekler alınarak burada özel odalarda müşahade altında tutuluyor" dedi.

Belediye veterineri Cem Karabıyık ise, sokaklarda görülen kulağında küpe olan köpeklerin aşılarının yapılmış ve kontrol altında olduğunu belirterek,"Sokak köpeklerini toplayıp muayeneden geçirip kuduza karşı aşılıyoruz. Kısırlaştırma çalışması ve tedavilerini yapıyoruz. Bandırma halkı bu köpekleri sahiplensinler. Kuduz yönünden ilk amacımız kuduz olayının bir daha tekrarlanması için kuduz aşıları ve kuduz takiplerini yapıyoruz. Kulağında küpeli olarak gördüğümüz köpekler bizim takibimiz altındadır ve kuduza karşı aşılanmışlardır. Vatandaşlarımızın bu köpeklerden korkamasına gerek yok" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2009 Çarşamba 14:24:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?