6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Sokak satıcılarına darbe

BALIKESİR VE İLÇELERİNDE SOKAKTA ESRAR SATICILARINA POLİS DARBESİ

Balıkesir ve Körfez ilçelerinde sokak satıcılığı yaparak uyuşturucu maddeleri piyasaya süren şahıslara polis darbe indirdi.

Edinilen bilgiye göre, Balıkesir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Edremit Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği’nin koordineli bir şekilde İl merkezi ve körfez İlçelerinde sokak satıcılığı yaparak uyuşturucu maddeleri piyasaya süren şahısları 8 ay önce takibe aldı.

İlk olarak Körfez bölgesinde bulunan İlçe ve beldelerde 15 şüphelinin farklı tarihlerde diğer İl ve ilçelerden 6 kez uyuşturucu madde getirdikleri ve uyuşturucu madde satışı yaptıkları tespit edilerek yakalanan kişilerin evlerinde yapılan aramalarda 9 Kilogram 533 gram uyuşturucu esrar maddesi elde geçirildi.

Olayla ilgili ise 2 kişi tutuklandı. 17.11.2009 günü Saat: 06:30 sıralarında uyuşturucu satıcılarına yönelik ikinci operayonda ise Edremit, Burhaniye İlçe, belde ve köylerinde 10 noktaya eş zamanlı olarak operasyon düzenlendi. Olayla ilgili olarak 7 şüpheli kişi yakalandı. Bu şahısların adreslerinde yapılan aramalarda ise 940 gram uyuşturucu madde ele geçirildi.

7 kişi bugün “Teşekkül Halinde Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak” suçundan adliyeye sevk edildi. Yapılan operasyon kapsamında bugüne kadar toplam 23 kişi hakkında yasal işlem yapılırken, şüphelilerden 6’sı tutuklandı. Toplam ise 10 kilogram 473 gram uyuşturucu madde ele geçirildi. Polis’in esrar satıcılarına yönelik operasyonlarının aralıksız sürdürüleceği öğrenildi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2009 Perşembe 15:00:00
Güncelleme :19 Kasım 2009 Perşembe 17:40:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?