3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Sokaklar kırmızı beyaza büründü

Bandırma'da gece yarısı on binlerce vatandaş, ellerinde Türk bayraklarıyla cadde ve sokaklara döküldü. Trafik 1 saat süreyle kitlendi. 

Millilerimiz Euro 2008 çeyrek finalinde Hırvatistan'ı penaltılarla eleyerek Avrupa Şampiyonası tarihinde ilk defa yarı finale çıkmanın sevincini yaşarken, bu coşku ve sevince Bandırmalı vatandaşlarda ortak oldu. 

Millilerimizin 4-2 lik üstün başarısı karşısında sevinçten televizyon başındaki vatandaşlar maç bitince ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanında toplanıp, Atatürk Anıtı önünde gece yarısı saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı okudu. 

Kadın-erkek binlerce vatandaş Türk bayraklarıyla cadde ve sokaklarda marşlar söyleyip yürürken, Bandırma Bursa, Balıkesir, Erdek, Gönen karayollarında da trafik kitlendi. Binlerce araç Türk bayraklarıyla süslenip ana alterlerde şehirlerarası kara yollarında sevinç turları atarak büyük bir konvoy oluşturdu.Trafik ekipleri ve 150 polis meydanda olası olayları önlemek için büyük gayret sarf etti .TCDD limanındaki 9 Türk şilebi ile Ro-Ro ve gemileri ve trenler 15 dakika boyunca düdük çalıp, bu mutlu
coşkuya katkı sağladı.

.
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2008 Cumartesi 09:08:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?