6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Sol oylarda birlik çağrısı

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde çeşitli sivil toplum örgütleri, sendikalar ve derneklerin biraraya gelerek oluşturduğu Bandırma Yerel Seçim İnsiyatifi, yerel seçimlerde sol oyların bölünmemesi için en güçlü sosyal demokrat adaya destek verilmesi çağrısı yaptı.

Petrol İş Sendikası Lokali'nde düzenlenen basın toplantısında insiyatif adına sendika üyesi Yıldırım Dinçer açıklama yaptı. 2004 seçimlerinde solda olduğunu ifade eden partilerin ortak hareket etmemesi nedeniyle sosyal demokrat yönetiminin seçimi kazanamadığını ifade eden Dinçer, "Yerel seçimlere girerken sağduyulu davranmak zorundayız. Seçime 4 gün kala çağdaş, demokrat, özgürlük ve emekten yana güçlerin ve geleceğin çağdaş Bandırma'sını görmek isteyen tüm halkımızın daha kapsamlı düşünmesi, sağlıklı değerlendirmeler yaparak bir yol haritası çıkarmasına ihtiyaç vardır.

DSP Milletvekili Ahmet Tan'ın 5 arkadaşıyla birlikte İstanbul'da CHP'nin adayı olan Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini açıklaması bizler için yol gösterici olmuştur. Bizler de Bandırma yerelinde sosyal demokrat adaylardan en güçlü olan adaya destek vermemiz artık tarihsel bir zorunluluktur. Bandırma'da 2004 seçimleri gösterdi ki, solda olduklarını ifade eden partiler birlikte hareket etmiş olsalardır Bandırma'nın yönetimi bugün sosyal demokratların olacaktı. Halkçı bir belediyecilikle Bandırma çok daha güzel noktalara gelecekti.

Bandırma'da yaşayan duyarlı insanlarımızın geçmiş deneyimlerden ders çıkarması gerekir. Solda bir seçenek oluşturulabilmesi için koşullar her zamankinden çok daha uygun olup, halktın beklentisi bu yerel seçimlerde oyların bölünmeden tek çatı altında toplanmasıdır. Hiç kimse güzel Bandrıma'mızı kişisel hırslara kurban etmemelidir. Oylarımızı bölmeyelim, Bandırma'nın geleceğini birlikte kuralım" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Mart 2009 Çarşamba 09:50:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?