7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Son anda kurtuldu!

KAMPANYA MESAJIYLA DOLANDIRMAK İSTEDİLER

Balıkesir'de kontör dolandırıcıları, bir vatandaşı cep telefonuna mesaj göndererek dolandırmak istedi. Pepsi kampanyasından para ödülü kazandığı şeklinde gelen mesaja cevap veren Hayri Önder (46), dolandırılmaktan son anda kurtuldu.

Balıkesir'de bir kamu kurumunda memur olarak çalışan Hayri Önder, cep telefonuna gelen, "para kazandınız" mesajını görünce şaşırdı. Cep telefonuna gelen, "Değerli abonemiz Pepsi yaşatır seni kampanyası sonucu hattınız para ödülü kazandı. Bilgi işlem için 0539 390 93 66 arayın PEPSİ" mesajınızı okuduktan sonra önce sevindi sonra şüphelenip verilen numarayı aradı. Hayri Önder, "Aradığım numara cevaplanınca önce Turkcell'in müziğini dinletip, '5 bin TL para ödülü kazandınız. Ödülü size gönderebilmemiz için ilk önce kredi kartınızın numarasını ve şifrenizi vermeniz gerekiyor' dediler. Ben kredi kartımın olmadığını söyledim. Bu defa TC kimlik numaramı istediler. Kimlik numaram ile kredi kartı almak için müracaat edeceklerini, alacakları hesaba da parayı yatıracaklarını söylediler. Bu konuşmadan sonra iyice şüphelendim ve karşıdakilerin dolandırıcı olduklarını anladım" dedi.

TC kimlik numarasını vermeden telefonu kapatan Hayri Önder, kısa süre sonra kendisini tekrar arayan sözde bilgi merkezindeki şahısların, "TC kimlik numaranızı verirseniz parayı hesabınıza 15 dakika içinde aktaracağız" diye ısrar etmesi üzerine, "Sizi savcılığa ihbar edeceğim" deyip telefonu kapattığını anlattı. Dolandırılmaktan son anda kurtulduğunu söyleyen Hayri Önder, cep telefonlarına gelen mesajlara ve aramalara çok dikkat edilmesi gerektiğini, şüpheli bir durumda hemen adli makamlara başvurmaları için vatandaşları uyardı.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2009 Cumartesi 15:37:02
Güncelleme :17 Ekim 2009 Cumartesi 15:41:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?