3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Sosyal marketle müthiş dayanışma

Bigadiç’te “yoksulluk zincirini kıralım” sloganıyla el ele verildi, sosyal market kuruldu. Hayırseverlerin desteğiyle 2 bini aşkın kişiye yardım eli uzatıldı. Dayanışmanın en güzel örneklerinden biri sergilendi

Balıkesir’in Bigadiç İlçesi’nde Kaymakam Raşit Zengin’in öncülüğünde örnek projeye imza atıldı. “Yoksulluk zincirini kıralım” sloganıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binasında sosyal market kuruldu. Zenginden alınıp fakire verilmesi, dar gelirlilerin ihtiyaçlarının karşılanması hedeflendi. Aradan geçen bir yılda müthiş dayanışma örneği sergilendi.

Hayırseverler giysi yağdırdı, sosyal market adeta bir mağazaya döndü. Ayrıca gıda ve kırtasiye malzemeleri vermek isteyenlerin yardımları da evlerinden alındı. Burada toplanan ürünlerle, yoksulun yüzü güldürüldü, kalpler kazanıldı.

Kaymakam Raşit Zengin, Bigadiçliler’in gösterdiği yoğun ilginin mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını belirtti. Zengin, destek yağdığını, hazırladıkları binanın yetersiz gelmeye başladığını dile getirdi, şunları söyledi: “Bağış yapmak isteyenlerin bir telefonu yetiyor. Görevli arkadaşlarımız gidip adresten teslim alıyor. Çevre ilçelerden de arayanlar oluyor. Bazı tanınmış firmalar, kamyonlar dolusu giyim eşyası gönderdi. Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden gıda paketleri geliyor. Bugün marketimizde sünnet kıyafetinden gelinliğe kadar onlarca çeşit eşya var. Okulların kayıt dönemi öncesi ve bayram arifelerinde yardımdan yararlananların sayısı artıyor. Öksüz ve yetim çocuklara öncelik veriyoruz. Bugüne kadar 2 bini aşkın kişiye ulaştık. Yardım edenle, yararlanlar birbirlerini görmüyor. Buna çok dikkat ediyoruz.”

Seyyar market de geliyor
Zengin, köylere de gideceklerini ifade etti, “İlçeye bağlı 69 köyde zor durumda çok kişi var, gelip yardım isteyemiyorlar. Onlar için de minibüsle seyyar sosyal market uygulaması başlatacağız. Bu araç vatandaşa giysi götürecek” diye konuştu.

Milliyet Ege
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2008 Cumartesi 11:47:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?