6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Su basan araziler için soru önergesi

Balıkesir İl Genel Meclisi ve Tarım Komisyonu üyesi İsmet Koçyiğit, Manyas Gölü'nün aşırı yağışlarla taşması sonucu tarlaları zarar gören çiftçilere tohum desteği verilmesi için İl Genel Meclisi'ne soru önergesi vereceklerini açıkladı.

Kış aylarındaki aşırı yağışlar nedeniyle Manyas Gölü'nün taşması sonucu göl kenarındaki 7 köyde toplam 15 bin dönümden fazla tarım arazisinin sular altında kaldığına dikat çeken İsmet Koçyiğit, mahsulleri zarar gören çiftçilere desteklenme yapılması gerektiğini söyledi. İl Genel Meclisi'nin önümüzdeki toplantısında bu konuyu gündeme getireceklerini ifade eden Koçyiğit, "Su baskınlarından gölün kenarındaki 7 köy etkilendi. Su taşkınları sigorta kapsamına giren bir durumdur.

Fakat bu taşkınlar, regülatör kapaklarının açılarak suyun tahliye edilmesiyle önlenebilecek bir durumdu. Su tahliyesi zamanında yapılmış olsaydı üreticilerimizin 15 bin dönüm arazisi zarar görmeyecekti. Buğday ekili olan araziler haricinde yazlık mahsullerin ekileceği arazilerden zarar gördü ve ekim yapılamadı. Tarım Müdürlüğü su basan tarlalarda hasar tespit çalışması yaptı. Özel İdare bütçesinden Tarım Komisyonu'na ayrılan paydan zarar gören buğday üreticilerine ücretsiz tohum verilmesi talebinde bulunacağız. Bu konuda İl Genel Meclisi'ne soru önergesi vereceğiz" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2009 Çarşamba 18:14:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?