7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Suç örgütüne polis darbesi

Balıkesir'in Edremit ilçesinde polis, suç örgütüne ağır darbe indirerek çökertti. 34 kişiyi gözaltına aldı. Operasyonda 7 kilo 325 gram esrar maddeside ele geçirildi.

İl Emniyet ve Edremit İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı KOM Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından, Edremit ilçesinde yapılan çalışmalarda; ilçe merkezi ve çevresinde uyuşturucu satan, iş yeri ve ikamet kurşunlama olaylarına karışan, bu nedenle halk arasında korku ve paniğe sebep olan ve halk arasında örgütsel güçlerini kullanmak suretiyle arabuluculuk ve tahsilat işleri yapan bir suç örgütü yapılanması olduğunun tespit edilmesi üzerine harekete geçti.

Liderliğini A.Z. isimli şahsın yaptığı suç örgütüne yönelik 10 ay süreli bir çalışma sonucunda; A.Z. isimli şahsın liderliğindeki suç örgütünün Edremit’te çek senet tahsilatı ve uyuşturucu madde ticareti suçlarını işlediği anlaşılarak, örgüt üyelerinin Şanlıurfa, Batman, Diyarbakır, İzmir illerinden yüklü miktarda esrar maddesi getirterek, Edremit ve Havran ilçelerinde sattıkları, ayrıca Çanakkale ili Yenice ilçesi ile Balıkesir’in Balya ilçeleri kırsallarından temin ettikleri esrar maddelerini de Edremit ilçesinde piyasaya sürdükleri, suç örgütünün halk üzerindeki korku ve baskı gücünü kullanarak borcu olan şahısların çek ve senetlerini alacaklılarından alarak tahsil ettikleri tespit edildiği belirlendi.
Bugüne kadar suç örgütüne yönelik olarak yapılan operasyonlarda, toplam 7 kilo 325 gram esrar maddesi ele geçirildi.

30 Haziran 2009 günü Edremit Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Şanlıurfa, Batman, Antalya, İzmir, Afyonkarahisar illeri ile Edremit, Havran, Burhaniye ve Gönen ilçelerinde suç örgütüne yönelik yapılan operasyonda; A.Z., Y.Z., B.D., G.Ş., S.B., M.K., B.N., L.N., Ş.E., A.D., S.S., M.Y., R.U., T.D., M.T., F.A., Ş.A., A.K., İ.K., A.C., H.E., M.B., M.B., P.G., H.K., N.Y., Y.D., G.D., F.Y., M.C.Y., Y.C., E.Ö., Ş.Ö., F. A., isimli toplam 34 şahıs yakalanarak gözaltına alındı ve bu şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda ise, 17 gr. esrar maddesi, 15 gr. Hint keneviri tohumu, 2 adet zivana, 145 kök hint keneviri bitkisi, 10 adet çeşitli meblağlarda senet, 1 adet ruhsatsız av tüfeği ve 1 adet ruhsatsız 6.35 mm. Çapında tabanca ve bu tabancaya ait 8 adet dolu fişek ele geçirildiği öğrenildi. Soruşturmaya çok yönlü olarak devam edildiği belirtiliyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2009 Çarşamba 16:24:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?