5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Suç şebekesi çökertildi

JANDARMADAN TELEFON TELLERİNİ ÇALIP SATAN ŞEBEKEYE BÜYÜK DARBE

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri başarılı bir operasyona daha imza attı. Telefon tellerini çalarak satan bir suç şebekesi çökertildi. 10 aydır süren operasyonel çalışmanın sonucunda yakalanan 2 şüpheli tutuklanarak cezaevine konuldu.

Edinilen bilgiye göre, 2010 yılının başından bu yana Savaştepe, İvrindi, Ayvalık ve çevresindeki ilçelerde kimliği tespit edilemeyen şahıslar tarafından telefon kablolarının çalınmasındaki artışlar jandarmanın dikkatini çekti. Vatandaşların da ihbarıyla yapılan araştırmalarda dikkat çekici seviyeye ulaşan kablo hırsızlığıyla alakalı soruşturma başlatıldı. Bu kapsamda Telekom yetkilileri ile görüşen jandarma timleri, bazı kabloların fiber optik kablolar olduğu ve bu kabloların hırsızlar açısından ekonomik değer taşımadığını, sadece bakır kabloların çalındığını tespit etti. Bunun üzerine bakır kabloların geçtiği güzergahlar Telekom müdürlüğünden alınarak buna göre devriyeler planlandı. Bakır kabloların çalınmasını önlemek için kurulan alarm sistemi devriyelerin yönlendirilmesinde büyük ölçüde etkili oldu. Eylül ayı sonunda gece yarısı Savaştepe hattından alarm ikazı alan İl Telekom Müdürlüğü durumu jandarmaya bildirdi. Hemen harekete geçen timler hırsızların kaçış yollarını kapattı. Savaştepe-Soma yolu üzerinde kontrol yapan jandarma devriyesinin ikazına uymayıp kaçmaya çalışan 45 plakalı bir araç aşırı hız nedeniyle devrildi. Bu kazayla beraber hırsızların kimlik bilgilerine ulaşan jandarma kimliği tespit edilen şüphelilerin daha önce de aynı suçu işlediklerini belirledi. Hırsızların çaldıkları bakır kabloları sattıkları yerlerde Savaştepe Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile aramalar yapıldı. Benzer uygulamaların İvrindi, Ayvalık ve Gömeç ilçelerinde de devam ettirilmesi sonucu hırsızlar tarafından kullanılan 2 adet cityvan tipi araba ile bu arabaların içinde 780 metre kablo ve kablo kesmede kullanılan 2 adet balta ele geçirildi. Soma girişinde devrilen arabayı terk ederken kimliğini düşüren M.Ö. (26) ve yanında bulunduğu anlaşılan V.V. (23) ikamet ettikleri İzmir Bergama ilçesinde 2 Kasım 2010 günü yakalanarak Balıkesir Savaştepe'ye getirildiler. İlçe Jandarma Komutanlığındaki sorgulamalarının ardından adli makamlara teslim edilen her iki şüpheli de tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yapılan incelemelerde hırsızların çaldıkları kabloların plastik kaplamalarını tenha yerlerde yakıp saf bakır haline getirdikten sonra kilosunu 7 TL.'den hurdacılara sattıkları tespit edildi. Jandarma yetkilileri vatandaşların da katkılarıyla hırsızlıkla mücadelenin daha etkili olarak yürütüleceğini belirttiler.

JANDARMADAN TELEFON TELLERİNİ ÇALIP SATAN ŞEBEKEYE BÜYÜK DARBE
JANDARMADAN TELEFON TELLERİNİ ÇALIP SATAN ŞEBEKEYE BÜYÜK DARBE
JANDARMADAN TELEFON TELLERİNİ ÇALIP SATAN ŞEBEKEYE BÜYÜK DARBE
JANDARMADAN TELEFON TELLERİNİ ÇALIP SATAN ŞEBEKEYE BÜYÜK DARBE
İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2010 Perşembe 19:25:02
Güncelleme :4 Kasım 2010 Perşembe 20:26:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
E. J. Bnb. IP: 78.173.25.xxx Tarih : 5.11.2010 07:01:03

 Teknoloji ile aklı birleştirerek büyük başarıya imza atan güçlü teşkilatımızı kutluyorum.