3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Şükrü Tunar ölüm yıldönümünde anıldı

Türk müziğinin önemli isimlerinden klarnet virtüözü ve bestekar Şükrü Tunar, 46. ölüm yıldönümünde Balıkesir'in Edremit ilçesinde düzenlenen programla anıldı. 46 yıldır muhafaza edilen Şükrü Tunar'ın klarneti, ailesinin izniyle anma gecesinde çalındı. 

Dünyaca ünlü sanatçının ismini taşıyan Edremit'teki Şükrü Tunar Kültür Merkezi'nde Edremit Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen anma gecesine dönemin TRT Radyo Müdürü Prof. Dr. Nevzat Atlığ, vefatı sırasında aynı sahnede olan saz arkadaşlarından bestekar tamburi Sadun Aksüt, günümüzün yaşayan önemli klarnet ustalarından Mustafa Kandıralı, Tunar'ın hayatta olan kızı Güneş Tunar Ertan, yakınları, çalışma arkadaşları ve sevenleri katıldı. Gecenin sunuculuğunu yapan ünlü klarnet sanatçısı Serkan Çağrı, orkestrasıyla birlikte Şükrü Tunar'ın eserlerini seslendirerek izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı. Serkan Çağrı'nın klarnet faslına Oya İşboğa solistlik ederken, Ahmet Meter kanun, Turay Dinleyen keman, Gurur Nar perküsyon, Bilen Işıktaş ise ud ile eşlik etti.
 
Sanatçının ilk kez böyle kapsamlı bir programla anıldığını belirten Belediye Başkanı Yunus Bozbey, "Türk musikisinde klarnet icrasının temellerini atan merhum klarnet virtüözü ve dillerden düşmeyen ölümsüz pek çok eserin bestekarı Şükrü Tunar, ölümünün 46. yılında düzenlediğimiz anlamlı törenle anıldı. Ünlü sanatçıyı saygıyla anıyoruz" dedi. 

Şükrü Tunar, uzun yıllar İstanbul ve Ankara radyolarında, saz salonlarında, gazinolarda klarnet çaldı, plaklar doldurdu. 15 Temmuz 1962'de Cumhuriyet Gazinosu'nda Zeki Müren'e eşlik ederken geçirdiği bir kalp krizi sonucu sahnede hayata gözlerini yumdu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2008 Pazar 15:12:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?