6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Şüpheli bavul fünyeyle patlatıldı

Balıkesir'de bir lisenin yakınında bırakılan bavul bomba paniğine yol açtı. TEM Şubeye bağlı bomba uzmanlarının kontrol edip fünye ile patlattığı bavuldan askeri giysiler çıktı.

Edinilen bilgiye göre, olay 1. Sakarya Mahallesi, Yılmaz Sokak'ta meydana geldi. Atatürk Lisesi'nin arka kısmında kalan yolda bulunan büyük bir bavul bomba olabileceği şüphesiyle korkuya yol açtı. Çevredeki esnaf ve vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis sevk edildi. Hemen güvenlik bandıyla çevrilen bölgeye kimse yaklaştırılmazken, çocuklar ve vatandaşlar çalışmaları korku ve heyecan içinde izledi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı bomba imha ekiplerinin yaptığı incelemede şüpheli bavulun patlatılmasına karar verildi. Özel çelik zırhlı kamuflajını giyen bomba uzmanı, büyük bir dikkatle yaklaştığı şüpheli bavula fünyeyi bağladı.

Çevredekilerin daha güvenli bir mesafeye çekilmelerinin ardından büyük bir gürültüyle patlatılan bavulda yapılan incelemede içinde askeri giysilerin olduğu görüldü. Şüpheli bavul içindeki malzemelerle beraber TEM şubeye götürülürken, çevredeki vatandaşlar polislere sevgi gösterisinde bulundu. Olayla ilgili soruşturma ise sürüyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2009 Perşembe 17:12:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?