7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Şüpheli çanta panik yarattı

Türk-İş tarafından sendikaların ortak aldığı karar doğrultusunda Balıkesir'de 1 Mayıs kutlaması yapılmayacağı, liman işçilerine destek için kutlama ve gösterilerin Bandırma ilçesinde yapılacağı açıklanmasına rağmen Balıkesir merkezde Kesk tarafından basın açıklaması yapıldı.

Balıkesir Üniversitesi'nde öğrenim gören öğrencilerden oluşan bir gurubun da katıldığı gösterilerde başı kanlar içinde kalan bir öğrenci kendisini polisin darp ettiğini iddia etti. Toplanıp yürüyüş yapan öğrenciler polis ve devlet aleyhinde sloganlar attı. BAÜ'lü öğrenci grubunun provokasyonuna karşı tedbir alan polisler, olayların büyümesini önlerken, Türk-İş Balıkesir İl Temsilcisi Ertan Çelikel başkanlığında 4 otobüs 1 Mayıs kutlaması için Balıkesir'den Bandırma ilçesine hareket etti.

ŞÜPHELİ ÇANTA KORKUTTU
Balıkesir kent merkezindeki ilk basın açıklaması eski Kurtdereli Vergi Dairesi önündeki alanda gerçekleşti. Kesk Balıkesir Şubeler Platformu adına basın açıklaması yapan Saim Tosun, bu yıl 1 Mayıs'ın gündeminin ekonomik kriz ve demokrasi krizi olduğunu söyledi. Basın açıklamasından önce meydandaki aydınlatma direğinin dibine bırakılmış olan bir sırt çantası paniğe yol açtı. Basın açıklaması için toplanan kalabalık polisler tarafından başka bölgeye alınırken, güvenlik şeridiyle çevrilen olay yerine bomba uzmanları çağırıldı.

Şüpheli bulunan çantayı uzaktan inceleyen bomba uzmanı, çantayı fünye ile patlatmak için zırhlı elbisesini giymeye hazırlanırken, bir öğrenci çantanın kendisine ait olduğunu söyledi. Polisler tarafından kontrol edilen Selçuk Yılmaz isimli BAÜ İnşaat Mühendisliği Fakültesi son sınıf öğrencisi, çantanın yanına gidip terör uzmanı polisin talimatıyla yavaş hareketlerle içini boşalttı. Nihayet içinde çok sayıda gazete, kitap ve değişik dövizlerin yazılı olduğu broşürlerin bulunduğu çantada patlayıcı bir madde olmadığı anlaşıldı. Kimlik tespiti yapılan öğrenci 1 Mayıs kutlamalarına katılmak üzere otobüslere giderken saldırıya uğradığını iddia etti. Başı yarılan ve yüzü kanlar içinde kalan Selçuk Yılmaz isimli öğrenci, kendisini polislerin darp ettiğini ileri sürdü. Üniversiteli grup polis ve devlet aleyhinde sloganlar attı. Olay yerine çağırılan 112 sağlık ekibinin müdahale ettiği Selçuk Yılmaz, hastaneye gitmeyi kabul etmedi.

Aynı zamanda 112 Hızır Acil sağlık personeli olan Kesk'e bağlı Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) şube başkanı, öğrencilere arkadaşlarının başındaki yarasının ciddi olduğunu, enfeksiyon riski bulunduğunu, hastaneye kaldırılıp tedavisinin yapılması gerektiğini söyledi. Bunun üzerine öğrenciler sendika başkanına, "Biz devlete güvenmiyoruz" deyip arkadaşlarını ambulansta bırakmayacaklarını, hastaneye göndermeyeceklerini söyledi. Sendika başkanı ile üniversite öğrencileri arasında gerginlik yaşandı. Ambulans içinde müdahale edilen Selçuk Yılmaz, yarası sarıldıktan sonra diğer arkadaşlarıyla beraber Bandırma'ya gitmek üzere otobüse bindi. Emniyet yetkilileri, üniversite öğrencilerinin 1 Mayıs kutlamalarını provoke etmek istediklerini ancak alınan tedbirler ile bu girişimlerin önlendiğini kaydetti. Bu arada, polise saldırı ve darp iddialarında bulunan Selçuk Yılmaz isimli öğrencinin, EMEP'in üniversitedeki Gençsen yapılanması içinde yer aldığı, birçok gösteri ve eylemlerde yer aldığı öğrenildi.

VALİLİK ÖNÜNDE SIKI TEDBİR
Bu arada, Balıkesir'deki 1 Mayıs gösterileri sırasında valilik binası önünde de çok sıkı güvenlik tedbirleri alındı. Şehir merkezindeki basın açıklaması sırasında takviye ekip olarak bölgeye sevk edilen çok sayıda polis, valilik binası önünde konuşlandırıldı. Balıkesir Emniyet Müdürlüğü'nün 1 Mayıs kutlamalarıyla ilgili olarak İstanbul'a ve Bandırma ilçesine de çok sayıda görevli personel gönderdiği öğrenildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2009 Cuma 18:39:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?