6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Sürücülerin fenni muayene çilesi

Balıkesir'in Manyas ilçesinde, fenni muayene gezici istasyonun ayda bir gün gelmesi sürücüleri zor durumda bırakıyor.

Sabahın ilk saatlerinden itibaren fenni muayenelerin yapılacağı ilçe otogarında sıraya giren araç sürücüleri, Balıkesir'den gelen gezici muayene istasyonunun muayene sayısını 3500 kilonun altında, araç sayısını ise 20 ile sınırlandırmasına tepki gösterdi. Araç sürücüleri 3-5 aydan beri araç muayene istasyonunun Manyas'a gelmediğini, şimdiyse ayda bir gün ile muayene sayısının sınırlandırıldığını belirterek, bu duruma isyan ettiler.

Araçlarını muayene için 50 km uzaklıktaki Bandırma ilçesine götürmenin hem benzin masrafı, hem de zaman kaybına sebebiyet verdiğini belirten sürücüler, bu kriz ortamında kendilerine işkence edildiğini söyledi. Vatandaşlar, gezici araç istasyonunun ayda en az iki gün Manyasa'a gelip muayene yapmasını istediler.

Manyas Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Birol Öztürk, araç  muayenelerinde yaşanan sıkıntının bir an önce sona erdilimseni istedi. Öztürk, "Gezici istasyonun geldiği gün muayene için gelen araç sayısı 60 taneydi. Fakat 20 araçtan sonrasını geri gönderdiler" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Mart 2009 Cumartesi 13:10:02
Güncelleme :7 Mart 2009 Cumartesi 13:29:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?