6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Susurluk'ta gaspçı dehşeti

Balıkesir'in Susurluk ilçesinde evde yalnız yaşayan yaşlı kadın kimliği belirsiz bir genç bayanın bıçaklı saldırısına uğradı. Maskeli ve bıçaklı saldırgan 7 yerinden bıçakladığı Kadriye Yıldırım'ın boynundaki para cüzdanını alıp kaçtı. Ağır yaralanan kadın hastanede tedavi altına alındı.

Edinilen bilgiye göre, hafta başı gerçekleşen olay saat 14.00 sıralarında meydana geldi. Susurluk ilçe merkezindeki Han Mahallesi'nde ikamet eden Kadriye Yıldırım (77), evde yalnız olduğu sırada çalan kapıyı açınca saldırıya uğradı. Açık olan sokak kapısından içeriye giren şüpheli, kilitli olan avlu kapısını çalıp saklandı.

Merdivende oturan küçük bir kız çocuğunu gören kadın bir anlık dalgınlıkla kapıyı açtı. Hemen içeriye giren yüzü maskeli genç kız eteğinin altından çıkardığı büyük bir bıçak ile Kadriye Yıldırım'a saldırdı. Bacağını kestiği kadını tutup yere fırlatan saldırgan yaşlı kadının feryatlarına aldırış etmeden bıçaklamaya devam ederken bir yandan da kadını darp etti.

Nihayet kadının boynunda gördüğü para cüzdanını kesip alan saldırgan evden kaçtı. Kanlar içinde kalan Kadriye Yıldırım, telefonla kimseye ulaşamayınca yaklaşık 15 metre sürünerek gittiği salonun penceresinden sokağa imdat diye seslenerek yardım istedi. Yardım çığlıkları üzerine komşuların ve yoldan geçenlerin fark ettiği kadın olay yerine çağrılan ambulans ile hastaneye kaldırıldı. Yoğun bakıma alınan yaşlı kadına 4 ünite kan verildi. Susurluk Devlet Hastanesi'nde doktorların müdahale ettiği kadın yeniden hayata döndü.

DEHŞETİ ANLATTI

Evinde uğradığı saldırıda ölümden dönen Kadriye Yıldırım gündüz vakti yaşadığı dehşet anlarını anlatırken gözyaşına boğuldu. Büyük korku yaşayan Kadriye Yıldırım, "Gündüz vakti, öğle namazını kıldım. Bizim gelinler su parasını yatırıp geldiler, sonra ayrıldılar, kapıyı kilitledim. Makbuzları ve parayı cüzdanıma koydum. Sokak kapısı açıldı, ben bir şey unutup döndüler zannettim, kapı çaldı açtım. Bir kız çocuğu oturuyor merdivende, ufak tefek birisi. Ben kapıyı açınca hemen divana oturdum, önüme maskeli bir kız dikildi. Bıçak çekti, ben yapma kızım yalvarmaya başladım. O bıçağı bacağıma saplamış bile. Bıçağı eteğinden çıkardı, kocaman bir bıçaktı. Kolumdan tutup yere fırlattı beni, yüzü koyun düştüm. Maske vardı yüzünde hiç konuşmadı. Eskiden peçeler olurdu, öyle bir peçe, ağzı hiç görünmüyordu sadece iki gözü görünüyordu. Ben bıçağı görünce yalvarmaya başladım. Ben kimseye bir kötülük yapmadım, mübarek günde kıyma bana kızım dedim. Beni öyle hırpalarken boynumdan çıkan torbayı gördü, onu kesip aldı, çıktı gitti. Oruç parası olarak ayırdığım 170 lira para vardı. Telefon açamayınca sürüklenerek pencereye gittim, sokağa bağırıp yardım istedim. Ben yüzünü açmak için saldırdım ama eremedim. At kuyruğu bağlı, saçında tokası var. Yüzünü bana dönünce maskesini gördüm. O para torbasını görmeseydi beni orada kesin öldürürdü" dedi.

SUSURLUK'TA HALK TEDİRGİN

Susurluk Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan Kadriye Yıldırım'ın yılın 10 ayı Balıkesir'de ikamet eden kızlarında kaldığı, yazın 2 ay ise komşu ve akrabalarıyla vakit geçirmek için Susurluk'taki evine gititği öğrenildi. Çocuklarının ısrarlarına rağmen, "Baba ocağınız tütsün" diye kısa süreliğine de olsa ilçedeki müstakil evinde yalnız başına birkaç ay vakit geçiren Kadriye Yıldırım'ın çocukları dehşet veren olayın ardından annelerini ilçedeki evlerine bir daha göndermeyeceklerini söyledi.

Kadriye Yıldırım'ın öğretmen olan kızı Nebahat Han, "Kaç senedir böyle gasp olayı olmuyormuş, polisler bu şekilde ilk defa bir olay yaşandığını söyledi. Bu nasıl vicdansızlık? Bu insancığın aldığı bir emekli aylığı var, o da 500 lira para. Elleri kırılsın, nasıl vicdansızlık? Hele de bir kızın yapması. 15-16 yaşlarında minyon tipli bir kız. Nasıl kıyıyor, onun anneannesi, babaannesi, ninesi yok mu? Allah annemi bize tekrar bağışladı. Yapan insan tanıdık olabilir, sesini saklaması, yüzünü gizlemesi. Avlu kapısının kilitli olduğunu bilmesi. Allah'ından bulsun demeyeceğim, çünkü cezalanması gerekiyor. Susurluk'ta özellikle yalnız yaşayan kadınlar da bu olay sebebiyle büyük korku içindeler" dedi.

Gece bakıcısıyla kalan Kadriye Yıldırım'ın gündüz vakti uğradığı bıçaklı saldırının bayan şüphelisi polis tarafından her yerde aranıyor. Kadriye Yıldırım'ın damadı olan Balıkesir Birlik Gazetesi Genel Koordinatörü Aziz Han, şüphelinin genç bır kız olması karşısında şaşırdığını ifade etti. Ailece yaşadıkları korku ve dehşetin kısa sürede ilçeye yayıldığını anlatan Aziz Han, failin bir an önce yakalanıp cezalandırılmasını beklediklerini söyledi. Daha önce de 2 defa evden hırsızlık olduğunu ve kayınvalidesinin bir miktar parasının çalındığını belirten Aziz Han, şüphelinin evi bilen, annesini tanıyan birisi olabileceği ihtimalinin değerlendirildiğini kaydetti.

Evin gözetlenip kimsenin olmadığı bir saatte hem de gündüz vakti kilitli olduğunu bildiği kapıyı çalıp saklanan ve yüzünü maskeyle örterken sesinin de tanınmaması için hiç konuşmayan şüphelinin mutlaka çevreden birisi ve birilerinin olabileceği ihtimalini güçlendiriyor. Dehşet verici olayın ardından istim üstünde olduklarını belirten mahalledeki komşular, "Bugüne kadar böyle bir olay hiç yaşamadık, evlerimizin kapıları hep açıktır. Bu olayı duyunca evde otururken kendi kendimize korkuyoruz artık. İnsanlar tedirginler, duyan korkuyor. Yalnız olan da olmayan da korkuyor" diyerek endişelerini dile getirdiler.

POLİS MASKELİ BAYAN SALDIRGANI ARIYOR

Susurluk Devlet Hastanesi'nde 4 gündür tedavi gören Kadriye Yıldırım'ın hayati tehlikeyi atlattığı öğrenildi. Doktorlar, zamanında yapılan müdahale ile sol bacağındaki derin bıçak yarası ve sırtındaki 6 bıçak darbesi hızla iyileşen Kadriye Yıldırım'ın bu hafta sonu taburcu olabileceğini söyledi.

Öte yandan, Susurluk İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin bıçaklı gasp olayının faili olan genç kızın kimliğinin tespit edilmesi ve yakalanması için çalışmaları devam ederken, Susurluk Cumhuriyet Başsavcılığının da olayla alakalı soruşturmasının sürdüğü bildirildi. Bu arada, Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan Aziz Han'ı arayıp geçmiş olsun dileğinde bulundu. Vali Arslan, failin yakalanması için emniyet güçlerinin özveriyle çalıştığını söyledi.

Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok da Kadriye Yıldırım'ın uğradığı bıçaklı gasp olayını kınadı. Başkan Ok da olayın şüphelisinin en kıza zamanda yakalanmasını istediklerini belirterek Aziz Han ve ailesine geçmiş olsun dileğinde bulundu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2009 Perşembe 17:15:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?