2
Mayıs
2024
Perşembe
BALIKESİR

Susurluk'ta kaçak akaryakıt ele geçti

SUSURLUK'TA 22 BİN LİTRE KAÇAK AKARYAKIT ELE GEÇİRİLDİ

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin Susurluk ilçesinde düzenlediği operasyonda bir benzinliğin yeraltı tanklarında kaçak olduğu belirlenen 22 bin ton akaryakıt ele geçirildi. Olayla alakalı 1 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Balıkesir-Bursa karayolu üzerindeki bazı akaryakıt istasyonlarında kaçak ve Türk Standartları Enstitüsü'nün geçerli olan kalite standardına uymayan akaryakıt satışını önlemek maksadı ile yapılan çalışmalar esnasında, Susurluk'a bağlı Karapürçek beldesi yakınlarında bulunan bir akaryakıt istasyonunda denetim yapan jandarma timleri, yeraltı tanklarındaki motorinin ulusal marker ölçümünden geçersiz sonuç alınması üzerine Susurluk Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı.

Savcılık talimatıyla arama yapan jandarma ekipleri, benzinlikteki yeraltı tanklarında bulunan 22 bin 200 litre kaçak akaryakıta el koydu. Denetim ve operasyon sırasında lisanssız olarak faaliyet yürüttüğü tespit edilen istasyon da mühürlenerek kapatıldı. Jandarmanın 1 kişiyi gözaltına aldığı kaçak akaryakıt operasyonuyla alakalı soruşturma devam ediyor.

SUSURLUK'TA 22 BİN LİTRE KAÇAK AKARYAKIT ELE GEÇİRİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2011 Cuma 17:57:00
Güncelleme :25 Mart 2011 Cuma 18:00:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?