7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Süt Üreticileri başkanı değişti

Balıkesir Süt Üreticileri ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği'nde başkan değişti. Birliğin olağan genel kurulunda yapılan seçimleri, mevcut başkan Sami Sözat'ın karşısında aday olan Köylüköy muhtarı Aytekin Yıldız kazandı.

SÖZAT TEPKİSİ
Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Salonu'nda yapılan genel kurul toplantısında zaman zaman gerginlik yaşandı. Aytekin Yıldız'ın 135 oy alarak başkan seçildiği kongrede Balıkesir Ziraat Odası Başkanı da olan birliğin eski başkanı Sami Sözat ise 95 oy alarak seçimi kaybetti. Yeni yönetim üyelere daha iyi hizmet vereceklerini ifade etti. Genel kurulun açılış konuşmasını yapmak isteyen Sami Sözat'a delegeler karşı çıkarak konuşma yaptırmadılar. Seçimlerde 253 delegeden 236'sı oy kullanırken 135 oy alan Aytekin Yıldız başkan seçildi. Seçimin ardından konuşan Sami Sözat, bugüne kadar hizmet için çalıştıklarını söyledi.

Kongreden önce Birlikten para aldığı şeklinde dedikodular üretildiğini ileri süren Sami Sözat, "Burası hizmet birimi. Buradan benim para aldığım söylentileri yayılarak delegeleri etkilemeye çalıştılar. Hesaplar ortadadır. Benim Birlik yönetiminden herhangi bir ücret almam söz konusu değildir. Ben görevde olduğum süre boyunca üyelere hizmet ettim" dedi.
Balıkesir Süt Üreticileri ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği yeni yönetimi şu isimlerden oluştu;
"Aytekin Yıldız (Başkan), Dünyamil Atik (Başkan vekili), Adem Aslanbay (Kurtdere köyü muhtarı), Bünyamin Özkan (katip üye) ve İrfan Avcı."
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2009 Çarşamba 10:40:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?