7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Suya zehir katıp keçileri katlettiler

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde vahşet yaşandı. Durabeyler köyünde kimliği belirsiz kişi ya da kişiler bir vatandaşa ait keçi sürüsünü zehirleyerek katletti.

Durabeyler köyünde ikamet eden M.C.'ye ait keçi sürüsü köyün çobanı tarafından otlamaya götürüldü. Öğle saatlerinde Durabeyler köyü mezrasında bulunan Yellice Çeşmesi'ne hayvanları sulamaya getirdiğini anlatan çoban, çeşmeden su içen hayvanların bir süre sonra can çekiştiklerini ve ağızlarında köpükler oluştuğunu, bunu görünce hemen köye haber ulaştırdığını anlattı. Keçilerin sahibi M.C.'nin ihbarı üzerine harekete geçen jandarma ekipleri, olay yerinde inceleme yaptı. Olay Yeri İnceleme Timi'nin yaptığı çalışma sonucu keçilerin su içtiği çeşmenin aharından numuneler alınarak laboratuara gönderildi. Dursunbey Cumhuriyet başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı.

Vahşete tepki

Durabeyler Köyü Muhtarı Mustafa Berber, olayın komşu köy olan Hacılar Köyü mıntıkasında Yellice Çeşmesi'nde meydana geldiğini, mağdur vatandaşın Durabeyler köyünde ikamet ettiğini, olayın bir vahşet olduğunu söyledi. Muhtar Berber, "İnsanlığa yakışmayacak bir davranıştır, bunu yapanları şiddet ve nefretle kınıyorum. Bu olayın faillerinin bir an önce bulunup adalet huzurunda hesap vermelerini bekliyoruz" diye tepki gösterdi
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2009 Salı 13:59:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?