3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Tablo çakma çıkınca tahliye edildi

(ÖZEL HABER) ÇAKMA TABLONUN ŞÜPHELİSİ TAHLİYE EDİLDİ

Balıkesir'de jandarma tarafından dünyaca ünlü ressam Picasso'ya ait olduğu iddia edilen çıplak kadın tablosunu pazarlamak istediği gerekçesiyle gözaltına alınıp tutuklanan Z.G. isimli şahıs, tablonun çakma çıkması üzerine cezavinden tahliye edilerek serbest bırakıldı.

TABLO ÇAKMA ÇIKINCA SERBEST KALDI

Edinilen bilgiye göre, jandarma ekiplerinin cumartesi günü gerçekleştirdiği operasyonda Balıkesir Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde yakalayıp gözaltına aldığı Z.G. isimli şahsın üzerinde yaptığı aramada, sözde ceylan derisi üzerine resmedilmiş ve dünyaca ünlü ressam Pablo Picasso'ya ait olduğu ileri sürülen çıplak kadın tablosu ele geçirdi. Üzerinde Picasso 1924 ve arkasında da tablonun sözde Kuveyt Müzesi'ne ait olduğuna dair mühür benzeri ibarenin yer aldığı iddia edilen tabloya incelenmek üzere el konuldu. Bu arada İl Jandarma Komutanlığı'ndaki sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen Z.G. isimli şahıs mahkemece tutuklanarak Balıkesir L Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderilmişti. İncelenmek üzere İzmir Devlet Resim ve Heykel Müze Müdürlüğü'ne gönderilen tablonun uzman kişiler tarafından yapılan incelemesinde, "çakma" yani sahte resim olduğu tespit edildi. Resmi rapor Balıkesir'deki yetkili makamlara bildirildi. Adli makamlarca da incelenen raporun ardından Kepsut'taki L tPi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Z.G. isimli şahıs, bugün akşam saatlerinde tahliye edilerek serbest bırakıldı.

Bazı yayın organlarında fotoğraflarıyla yer alan tablonun Kuveyt Müzesi'nden çalındığı, Balıkesir'deki müze yetkililerine yaptırılan inceleme sonucu gerçek bir eser olan tablonun ederinin de 10 milyon dolar civarında olduğu yer almıştı. Sahte ve değersiz olduğu anlaşılan tablonun tutuklanıp serbest bırakılan şahsa iade edilip edilmeyeceği ise bilinmiyor.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Mart 2011 Salı 19:22:05
Güncelleme :30 Mart 2011 Çarşamba 11:28:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?