3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Talat Paşa Komitesi'nden konferans

Balıkesir'de, Talat Paşa Komitesi tarafından "Kafkas Sorunu, Türkiye'nin Güvenliği ve Ulusal Stratejiler" konulu bir konferans düzenlendi.
Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Necatibey Eğitim Fakültesi (NEF) Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansa, Marmara Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Cüneyt Akalın, Talat Paşa Komitesi Balıkesir İl Temsilcisi olan İşçi Partisi (İP) İl Başkanı Yıldız Akdemir ile komite yöneticileri katıldı. Doç. Dr. Cüneyt Akalın, konferansın başında sunduğu slayt fotoğraflarla Talat Paşa Komitesi'nin faaliyetlerini anlattı. Akalın, "Milletin komitesidir" dediği Talat Paşa Komitesi'nin 2005 yılında bir ihtiyaçtan  doğduğunu, komitenin baş komutanının ise KKTC 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş olduğunu söyledi. Akalın'ın ardından kürsüye gelen Emekli Korgeneral Yaşar Müjdeci, yaklaşık 2 saat süren konferansta Türkiye'nin ulusal stratejik önemiyle ilgili düşüncelerini aktardı.
Müjdeci, "Talat Paşa Komitesi'nden başka hiçbir kimse ve hiçbir kuruluş korkusundan, bilgisizliğinden ve işinden olma korkusundan Ermeni konularıyla ilgili hiçbir konuya el atmamış, atamamıştır" dedi. Müjdeci, kendisiyle ilgili öne sürülen bazı iddialardaki asıl maksadın ise Türk Silahlı Kuvvetleri'ni yıpratmak olduğunu söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2008 Pazar 06:49:37
Güncelleme :19 Ekim 2008 Pazar 14:18:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?