3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Taraftar kavgası

Balıkesir'de, Karşıyakalı taraftarların çıkardığı olaylarda gözaltına alınan 12 kişi adliyeye sevk edilirken, 1 kişinin öldüğü benzinlik jandarma tarafından güvenlik çemberine alındı.


Balıkesir'de bir benzinlikte dün meydana gelen olayda, maça giderken mola verdikleri sırada kendi aralarında kavgaya tutuşan Karşıyakalı taraftarlara, pompacı Hakan ve Ertuğ Gündüz müdahale etti. Tartışma çıkması üzerine taraftarlar daha sonra kendilerini ayırmaya çalışan benzinlik çalışanlarıyla kavgaya tutuştu. İş yerindeki pompalı tüfek ile korkutmak amacıyla ateş açtığı ileri sürülen Bünyamin Gündüz'ün silahından çıkan kurşunlardan biri Özgür Soylu'ya (21) isabet etti. Ağır yaralanan genç, ambulansla kaldırıldığı Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi'nde hemen ameliyata alınmasına rağmen kurtarılamadı.


Jandarma ekiplerinin güvenlik çemberine aldığı benzinlik harabeye dönerken, olayın görgü tanıklarından olan benzinlik bekçisi Hüseyin Aytepe, taraftarların benzinlikteki tesisleri yerle bir ettiğini anlattı. Gündüz Petrol isimli iş yerinde 1 yıldır çalışan Aytepe, taraftarları taşıyan otobüsün benzin istasyonuna hiç girmediğini, otobüsün yol üzerinde durduğunu, kendi aralarında kavgaya tutuşan taraftarları benzinliği işleten patronlarının ayırmaya çalıştığını söyledi. Patronlarından biri başından taşla
yaralanınca kavganın daha da büyüdüğünü söyleyen Aytepe, "Taraftar grubu bizim istasyonda ihtiyaç molası vermedi. İleride yolda durmuşlar. Kavga ederlerken ayırmak isteyen patronlarımızla tartışma başlamış. Bu sefer hepsi benzinliğe yürüdü. Bir taraftarın elinde sallama tabir edilen kılıç gibi büyük bıçak vardı, onu sallarken gördüm. Patronlarımızın yanlarında misafirleri de vardı, karşıdaki polis okuluna sığındılar. Bu defa taraftarlar ellerine geçirdikleri kürek vs. ile polis okulundaki görevli nöbetçilere saldırdı. Polisler havaya ateş açarak taraftarları geriye çevirdi. Trafik polisleri geldi, taraftarlar geriye çekilirken de benzinlikte ne varsa kırıp döktüler, pompaları tekmeleyip söktüler. Her şeyi yerle bir ettiler" ifadelerini kaydetti.


Benzin istasyonundaki lokantanın sahibi Metin Öztürk de olay günü İzmir'de olduğunu, akşam döndüğünde lokantasının talan edildiğini, zararının 15 bin YTL civarında olduğunu belirtirken, taraftarlardan şikayetçi olduğunu söyledi. Bu arada, benzin istasyonundaki zararın yaklaşık 60 bin YTL civarında olduğu kaydedildi.
Sabah saatlerinde benzinliğe giden Jandarma Olay Yeri İnceleme timleri hasar tespiti ve delil çalışması yapıp ayrılırken, olay yerinde tedbir alan jandarma devriyeleri ise benzinliğe kimseyi yaklaştırmıyor. Olayla ilgili olarak gözaltına alınan 30'a yakın Karşıyakalı taraftarların bir kısmı dün gece yarısı yapılan sorgulamalarının ardından serbest bırakılırken, 7'si gözaltına alındı. Öte yandan, benzinliği işleten Halil İbrahim Gündüz ile Bünyamin Gündüz, Hakan Gündüz, Ertuğ Gündüz ve arkadaşları Bilal Balkaya da jandarmada gözaltına alındı.12 şüpheli bugün öğle saatlerinde adli makamlara teslim edilirken, soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2008 Pazartesi 15:21:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali tutkun IP: 85.98.84.xxx Tarih : 26.11.2008 20:30:09

bu taraftarlar her gittigi yerde bu pisliklerini yapmak zorundamı hap ve esrar vede alkol alarak macmı izlenir ben bizzat 1 olaylarına şahit oldum yine bu gündüz petrol gibi yaptılaradamlar ginede sabırlı insanlarmış helal olsun sadece ölen arkadaşa üzüldüm arkadaşlarının kurbanı olmuş ben olayı başından takip ediyorum vurulan arkadaş tabanca ile vurulmuş petrolcunun kullandıgı av tüfegi taraftarlarda hem pıcak hemde silah varmış bide bunlardan bir kişi gayıp bu kişi nerde bunu icinizde arasalar iyi olur karşı tarafada yazık adamın 50 60 bin ytl zararı varölen arkadaşın ailesine baş saglıgı diliyorum