3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Tarım toplantısı Edremit'te yapıldı

81 ilin Çiftçi Eğitim ve Yayım Şube müdürleri, Balıkesir'in Edremit ilçesinde bir araya gelerek, 2007 yılında yapılan çalışmaları değerlendirdi. 

Tarım ve Köyişleri Başkanlığı, Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve üç gün süreceği bildirilen toplantı Edremit Adramis Otel'de başladı. Teşkilatlandırma Desteklenme Genel Müdürü Mehmet Taşan, Yayım Daire Başkanı Habip Çadırcı, Balıkesir İl Tarım Müdürlüğü Ruknettin Ceyhun, TEDGEM Konu Uzmanları ve 81 ilin Çiftçi Eğitim ve Yayım Şube müdürlerinin katıldığı toplantıya davetli olarak katılan Vali Yardımcısı Kadim Doğan, çalışmaları yakından takip ettiğini ve yetkililerin çalışmalarına destek olduklarını söyledi. 

Genel Müdür Mehmet Taşan, "Tarımla ilgili yeni bilgi ve teknikleri çiftçilere benimsetmek, olumlu davranış değişiklikleri meydana getirmek, çiftçi eğitim ve yayın hizmetlerinin daha etkin ve sürekli uygulanması ile mümkündür. Günümüzde yaşanan gelişmeler dikkate alındığında, teknoloji geliştirmeği ve geliştirilen teknolojileri çiftçisine en etkili şekilde ulaştırılmasını milli tarım politikasının odağına yerleştirmeyen ülkelerin uluslararası arenada rekabet şansının olmayacağı tartışılmaz bir gerçektir. Bu gerçekten hareketle, 2007 yılı içerisinde yapılan ve 2008 yılında yapılacak olan bu çalışmalar ülkemiz tarımında hedeflenen gelişmişlik düzeyine ulaşmakta önemli katkılar yapacaktır" dedi. 

Toplantının son gününde tarım alanlarının gezileceği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2008 Salı 17:01:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?