7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Tariş ödemelere başladı

Türkiye'nin en önemli zeytin üretim merkezlerinden Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Tariş, zeytin yağı bedellerinin son bölümünü de ödemeye başladı.

Yaklaşık 2 bin ortağı bulunan 76 nolu Burhaniye Tarım Satış Kooperatifi'nin (Tariş) Şubat ve Mart aylarında satın aldığı zeytinyağı bedellerini ödemeye başladıklarını belirten müdür İsmail Çancı, ödemelerin kısa sürede tamamlanacağını bildirdi.

Burhaniye'de sezon boyunca bin 500 ton zeytin yağı satın alan Tariş zeytinyağı bedellerinin son bölümünü de ödemeye başladı. Alımlar sırasında yağın kalitesine göre litre başına 1,5- 2 ve 2,5 TL avans ödeyen Tariş, son iki ayda satın aldığı yağın bedelini de ödemeye başladı. Sezon başında satın alınan yağ bedellerinin önceki aylarda ödendiğini belirten Tariş Müdürü İsmail Çancı, "Bu yıl bin 500 ton dolayında zeytinyağı satın aldık.

Zeytinyağı alımları sırasında kaliteye göre litre başına 1,5- 2 ve 2,5 TL avans ödüyoruz. Sezon başında satın alanın yağ bedelleri önceki aylarda ödendi. Şimdi ise şubat ve mart aylarında satın aldığımız yağın bedelini ödüyoruz" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2009 Cuma 17:42:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?