6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Tariş ürün bedellerini ödemeye başladı

Türkiye'nin en önemli zeytin üretim merkezlerinden Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde 76 numaralı Tarım Satış Kooperatifi (Tariş) satın aldığı yağın beledilini ödemeye başladı. 15 Ocak'a kadar teslim edilen yağın bedelinin tamamının ödenmeye başlandığını belirten Tariş müdürü İsmail Çancı, bin 470 ton yağ alımı yapıldığını bildirdi.


Burhaniye'de zeytin hasadının sonuna gelinirken, Tariş 15 Ocak'a kadar satın aldığı zeytinyağının bedelini ödemeye başladı. Tariş'e ait 33 kooperatif arasında en çok zeytinyağı satın alan kooperatif olduklarını belirten müdür İsmail Çancı, "Zeytinyağı alımı sırasında litre başına 1,5 ile 2,5 TL avans verilmişti. Şimdi ise zeytinyağı bedellerinin kalan kısmının ödenmesine başlandı. Zeytin sezonu bitmek üzere. Zeytinyağı fabrikamız şuanda çalışıyor.

Ancak birkaç gün içinde zeytin sona erecek. Tariş olarak bu yıl ortaklarımıza yaklaşık 6 milyon TL para ödemiş olacağız. Günlük 180 ton kapasiteli fabrikamızda 5 bin 200 ton zeytin işledik. Zeytin işleme sırasında çekirdeğini çıkarıyoruz. Çevre dostu yakacak olan 700 ton zeytin çekirdeği ürettik. Buda kısa sürede satıldı. Bu yıl zeytinde yağlılık oranı da iyiydi. Yörede ortalama 4.2 kilo zeytinden bir kilo zeytinyağı elde ettik" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2009 Çarşamba 12:08:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?