7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Tariş zeytincileri uyardı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Tariş yöredeki zeytin üreticilerini kurt zararlısına karşı uyardı.

Zeytin kurdunun meyveyi delerek dökülmesine neden olduğunu belirten Tariş müdürü Emrah Öztürk, zeytin kurdu görülen zeytinliklerde ilaçlama yapılmasını istedi.

Türkiye’nin en önemli zeytin üretim merkezlerinden Balıkesir’in Edremit Körfezi bölgesindeki zeytinliklerde uçakla zeytin sineği mücadelesi sürdürülürken Tariş den zeytin kurdu uyarısı yapıldı. Zeytin kurdu bulunan zeytinliklerde ürünün dökülmeye başladığını belirten Tariş müdürü Emrah Öztürk, kurdun görüldüğü zeytinliklerde ilaçlama yapılmasını istedi.

Erginleri zeytinde yaprak, çiçek ve meyvelerle beslenen zeytin kurdu böceğinin en önemli zararını meyvelerde yaptığını belirten müdür Emrah Öztürk, “Zeytin kurdu , meyve tutumundan sonra meyveler 1- 1,5 cm. boy alıncaya kadarki zamanda meyveleri delerek beslenmekte ve danelerin kuruyup dökülmelerine neden olmaktadır. Ayrıca zarar gören meyveler sofralık olarak değerlendirilememekte, elde edilecek yağın kalitesi de düşmektedir. Zeytin kurdu böceğinin görüldüğü zeytinliklerde ilaçlama yapılmalıdır” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2009 Salı 15:53:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?