7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Tariş zeytinyağı Toronto'da

Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği'nin zeytinyağı butiği olan Ta-Ze mağazası, ABD'nin Chicago ve Kanada'nın Montreal kentlerinden sonra üçüncü yurtdışı mağazasını Toronto'da törenle açtı. Franchising yöntemiyle açılan mağaza, Toronto'da bu alanda, sadece zeytin ve zeytinyağı satışı yapılan özel konseptli tek mağaza olma özelliğine sahip.
 
Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Cahit Çetin, Toronto'da açılan mağazanın markayı taşıyacak en önemli merkezlerden biri olduğunun altını çizerek, ''Amerika'dan sonra Kanada'da Montreal ve Toronto ile markamıza önemli pazar bulacağız. Açılan üç mağazamız, Tariş'in dünya markası olma yolunda attığı en önemli adımlardan biridir. Türk çiftçisinin başarısını tüm kıtalara yayacağız'' dedi.
 
Çetin, Ta-Ze butiklerinin Cumhuriyet tarihinde Türk tarımı için pazar odaklı en önemli atılımlarından biri olduğunu belirterek, bu gururun 28 bin Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği ortağının yanı sıra Türk tarımının olduğunu söyledi. Çetin, Uluslararası Zeytinyağı Konseyi'nin (UZK) tanıtım ve tüketimi artırmaya dönük promosyon faaliyetleri uyguladığı ülkeler içinde Amerika, Japonya ve Çin'in yanı sıra Kanada'nın da yer aldığını hatırlatarak, şunları söyledi:
 
''Kanada, yılda 25 bin tonu aşan zeytinyağı tüketen bir pazar. UZK'nın tüketim teşvikli pazarlarından olması, ayrıca bizim açımızdan kayda değer. Çünkü UZK'nın kalitesine garanti verdiği dünyada 16 markadan biri olma özelliğini de burada en iyi şekilde değerlendireceğiz. Kanada zeytinyağı pazarının dağılımı; yüzde 73'ü İtalyan, yüzde 10'u İspanyol, yüzde 6'sı Yunan ve yüzde 4.8'i Türk firmalarının. Bu dağılımda pastayı, Türk zeytinyağı sektörü adına büyüteceğiz. Türk zeytinyağı üreticisinin emeğini, markasıyla beraber dünya pazarlarına ulaştırarak değer katacağız''
 
Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Genel Müdürü Güngör Şarman da ABD ve Kanada'ya Tariş Zeytinyağı markasını kalıcı olarak yerleştirmek istediklerini ifade ederek, gerçekleşen tüm atılımların bu yönde olduğunu kaydetti. Şarman, Toronto Ta-Ze mağazasının açılışıyla Tariş markasının dünyanın en büyük kozmopolit şehirlerinden birine daha girdiğini anlatarak, bu yapıda şehir nüfusunun yüzde 25'inin dünyada hızla yükselen Akdeniz mutfağını benimsemiş olduğunu söyledi. Kanada'da Akdeniz mutfağının yaygınlaşmasına paralel her yıl zeytinyağı tüketiminin yüzde 10 seviyelerinde artış gösterdiğini bildiren Şarman, büyüyen pazarın Tariş markası için yeni kazançlar sağlayacağına işaret etti.
 
Kanada'nın Birleşmiş Milletler tarafından 6 yıldır ''En iyi yaşanabilen ülke'' seçildiğine işaret eden Şarman, ''Toronto, 4.65 milyon nüfusu ve yılda kişi başına düşen 26 bin 500 dolar gelirle Tariş zeytinyağı markası için önemli bir pazar olacaktır'' diye konuştu.
 
Ta-Ze Toronto yatırımcısı İpek Polat da Tariş zeytinyağı ürünlerine yönelik ticari beklentilerinin yanı sıra duygusal bağlılığının da olduğunu söyledi. Polat, 4 yıldır Kanada'da yaşadığını anlatırken, şöyle konuştu: 

''Yaşadığım topraklara, dünyanın öbür ucundan hizmet etmek istedim. Egeli'yim. Zeytinyağı ve zeytinyağlı sabun kokularını duyumsayarak büyüdüm. Toronto Ta-ZE'yle Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği'nin yükselişine, gerçekleştirdiği atılımlara destek vermek ve doğduğum topraklara borcumu ödemek istiyorum. Tariş Zeytinyağı Birliği'nin dünya markası olma yolundaki adımlarına ben de dahil olmak istedim. Yıllık ciro hedefimiz 1 milyon doların üzerindedir'' 

Toronto merkezinde Sherway Gardens'da açılan 80 metrekarelik mağazada 131 farklı tat ve ambalajda zeytinyağının yanı sıra zeytin, zeytinyağlı sabunlar, kişisel bakım ürünleri, gurme ürünler, aksesuar ve kitaplar olmak üzere toplam 306 kalem ürün satışa sunulacak.
İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2006 Pazar 15:32:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?