6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Tariş zeytinyağına uluslararası ödül

Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği'nin ürünü olan ''Tariş Organik'' Almanya'nın Nürnberg şehrinde düzenlenen dünyanın en büyük organik Gıda Fuarı BIOFACH'tan ödülle döndü.

Ziyaretçilerin verdikleri puanlarla Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği'nin organik ürünü 72 zeytinyağı firması arasında 4'üncü oldu. Alıcılar için önemli referans olan bu sonuçla, Tariş Zeytinyağı'nın bir çok üründe olduğu gibi organik üründe de kalitesi bir kez daha uluslararası başarı kazandı.

Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Cahit Çetin, bu yıl 20'incisi düzenlenen dünyanın en büyük organik fuarı olan BIOFACH organizasyon kapsamında gerçekleştirilen ''Zeytinyağı Tadım Ödülleri''nde elde edilen bu başarının gurur verici olduğunu kaydederek, "Bu 28 bin üretici ortağımızın başarısıdır. Gurur hepimizin" dedi.

Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği'nin organik zeytinyağı üretimine 2001 yılında başladığını belirten Cahit Çetin, ürünün iç ve dış pazarlarda büyük ilgi gördüğünü, tüketici memnuniyetinin yüksek olduğunu söyledi. BİOFACH Fuarı'nda elde edilen başarının Türk zeytinyağı sektörünün başarısını göstermesi açısından da önemli bulduğunu dile getiren Çetin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Söz konusu yarışmaya bir çok ülkeden 72 firmanın katılırken, yarışmaya iştirak eden tek Türk firması Tariş oldu. Buradan dördüncülükle dönmek, hem ülkemiz adına hem de Tariş adına çok önemli bir başarıdır. Tariş organik zeytinyağının ulusal ve uluslararası başarısı bu toprakların ve onları işleyen çiftçilerin uluslararası kalite ve lezzet üstünlüğüdür. Bu başarı Türk çiftçilerinin neler yapabileceğini göstermesi açısında da önemlidir. Biz bugüne kadar Türk zeytinyağının ve Tariş zeytinyağının tanıtımı yapmak adına her platformda yer almaya çalıştık. Bunların hemen hepsinden de ödüllerle döndük. Türk zeytinyağının iç ve dış pazarlarda taçlandırılmış markası olan Tariş, önümüzdeki günlerde de yeni başarılara imza atacaktır.''

İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2009 Perşembe 13:20:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?