5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Tartışmalı meydanın temeli atıldı

Balıkesir'de tartışmalara neden olan eski hal binasının bulunduğu alanda Zağnos Paşa Meydanı'nın temeli atıldı.

Balıkesir'de eski hal binasının bulunduğu alanda Zağnos Paşa Cami ve Meydanı Koruma Alanı projesinin temeli atıldı. Halk oyunları ile başlayan törene Belediye Başkanı İsmail Ok, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Özenç, Mimarlar Odası Başkanı Tevfik Aykul, Esnaf Odası Başkanı Mesut Aşanel ve çok sayıda vatandaş katıldı. Belediye halk oyunları grubunun gösteri ile başlayan törende tartışmalara neden olan meydanı değerlendiren Başkan Ok, "Geçen yıl bu mübarek günlerde yine bir temel atma töreni gerçekleştirmiştik. Alpaslan Türkeş Spor Kompleksi bitmek üzere, içinde yüzme havuzu, tenis kortları, halı sahası, sosyal donatı alanlarının temelini attık. Bugünlerde bitmek üzere yüzme havuzunda bugün istesek spor amaçlı açmış oluruz. Bugün de çarşı merkezinde, Karesi Türbesi'nin baş ucunda, Zağnos Paşa Cami'nin dibinde Balıkesir halkı için hayırlı bir hizmetin mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün burada aylardır, bir avuç suda fırtına koparanlara inat Balıkesir halkına hizmet edecek zemin altına otopark üzerine de meydan düzenlemesi yapacağız. Balıkesir'de 2009'dan sonra cilalı taş devri bitti, göz boyama dönemi sona erdi. İsteseydik buraya 2 ayda ağaç, çim ve bankla göz boyayacak bir meydan yapardık. Balıkesir'e çarşı esnafına yakışır bir eser ortaya çıkarıyoruz. Bu rantı kime söz verdiniz diyorlar. Söylüyorum; bu rant ise Balıkesir halkının rantı. Balıkesir'in esnafının, Balıkesir'in misafirinin araçları buradaki otoparkta duracak. Bu rantsa, bu eseri meydana çıkartmaktan iftihar ediyorum, onur ve gurur duyuyorum. Bizim rantla, para ile tura ile işimiz olmaz. Bize rant diyenler, bugün temeli atılan eserin altına kalıyorlar. Balıkesir halkı bunları ajandalarına not ediyor. Balıkesir halkı çamur at izi kalsın politikalarının hesabını 2014'de soracaklardır" dedi.

Konuşmanın ardından butona basarak inşaatın temeline beton döken Başkan Ok, hayırlı olsun temennisinde bulund 

iha
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2013 Salı 17:56:39
Güncelleme :23 Temmuz 2013 Salı 18:34:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
süleyman sönmez IP: 88.241.197.xxx Tarih : 28.07.2013 02:24:09

Zavallı Balıkesir

doğru düzgün bir parkı bile yok.

Bir fırsat çıkmıştı önüne, Ceddimizin yaptığı paşa camisi çevresine güzel bir, çiçeklerle ağaçlarla kelbek ve kuşlarla dolu bir park ne de yakışırdı derken, oayı da betonlayacağız.

Bu şehrin en esintili en havadar ve halkın hoşuna en çok giden yeri Paşa camisi etrafıdır.

Hani derlerki caminin yeri saptanırken et asılmış ta en uzun burada kokmadan kalmış ve Rahmetli Zağnos paşamız da camiyi  bu beldenin en havadar yerine yapmış. Tabii ki bu durumdan en çok Karesi Dedemiz memnun olmuş.

Şimdiki uzak görüşlü yönteticilerimiz ise Hasan Baba gibi dev ve çirkin yapılarla bu hava koridorunun önünü kapatmışlar.

Zavallı Balıkesire içinde yapı olmayan, sadece su ve çiçek, ağaç kuş ve kelebeklerin bulunduğu halıkn mutlulukla oturacağı bir küçük parkı bile nedense ne düşündülerse çok görmüşler.