3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Taş ocağının iki ruhsatı iptal edildi

Balıkesir'in Havran ilçesine bağlı Büyükdere beldesinde insan sağlığını olumuz etkilediği için Küçükdere ve Büyükdere halkının büyük tepkisine sebep olan taş ocağı kapatıldı. 

18 yıldan bu yana çalıştırılan Necdet Uysal'a ait taş ocağı, zeytin kanunu ve ÇED şartlarına uygun olmayan şartlarda üretim yaptığı gerekçesiyle mahkeme kararı gereğince Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu'nun emriyle kapatıldı. 10 Eylül tarihinde taş ocağının Maden Dairesi"nin kararı gelinceye kadar tedbir olarak belediye tarafından faaliyeti durdurulmuş ardından ise ikinci ruhsatın iptali ile tesis tamamen mühürlenerek kapatılmıştı. 

Havran Ziraat Odası Başkan Yardımcısı ve Merkez Muhtarı Hüseyin Çekiç, "Taş ocağı 1990 yılında kuruldu. Kurulduğundan bu yana köylüye beldemize hep zarar verdi. Hem sağlık yönünden, hem çevre yönünden tahribata sebebiyet verdi. Nüfusumuzun yüzde 80'i zeytincilikle uğraşıyor. Fabrikadan çıkan tozlar yüzünden ağaçlarımız zeytin yapmıyor. Bu zamana kadar bize hiç kimse sahip çıkmadı. Buraya nasıl ÇED raporu alındı? Kim verdi? Burası nasıl çalıştı? Şu anda köyde 50 ila 100 arasında akciğer rahatsızlığına yakalanmış hasta var. Hastalar nefes almayı bırakın adım atamıyor. Bu tesis kurulmadan önce beldemizde akciğer kanserine rastlanılmadı. Benim anlamadığım, bu ruhsatlar nasıl alınılıyor? Böyle bir tesis binlerce kişiyi zehirliyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2008 Cumartesi 21:20:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?