3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Taşınmaz satışı danıştay'dan döndü

Balıkesir İl Genel Meclisi (İGM) Başkanlığının 2005 yılında bazı taşınmazların satılmasıyla ilgili aldığı kararın Danıştay 8. Dairesi'nce reddedildiği bildirildi.


Konuyla ilgili bir basın açıklaması yapan İGM CHP Grup başkan vekili Ethem Semih Erdem, Danıştay'ın verdiği kararın çok büyük önem arz ettiğini belirterek bunun kendileri için bir zafer olduğunu söyledi. 2005 yılındaki İGM toplantısında, İl Özel İdaresine ait binalardan Özmerkez'deki 27 bağımsız alan ile Dumlupınar mevkiindeki 1. ve 2. çarşı ile işhanı, Gazi Osman Paşa Mahallesi'nde 3 arsa, Bigadiç Hisarköy'deki kaplıca tesislerinin de içinde bulunduğu toplam 20 adet taşınmazın satışı karara bağlanmıştı.

 

CHP Grubu adına söz alan grup başkan vekili Ethem Semih Erdem, bu satışa karşı çıkmış, oylarıyla engel olamayınca yargıya başvurmuştu.

Önce Bursa 3. Bölge İdare Mahkemesi'ne satışın iptali istemiyle dava açan Ethem Semih Erdem'in müracaatını inceleyen mahkeme, İGM lehinde karar verdi. Erdem kararı temyiz etti. Danıştay 8. Dairesi ise taşınmazların satışında kamu yararı gözetilmediği gerekçesiyle idare mahkemesinin verdiği kararı bozup, dosyayı tekrar Bursa'ya gönderdi. CHP İl Başkanlığında bir basın toplantısı düzenleyen Ethem Semih Erdem, Danıştay 8. Dairesi'nin dört sayfalık gerekçeli kararını ve sonuç bölümünü okudu. Danıştay'ın gerekçeli kararında, "Köylerin alt yapısının desteklenmesi için gerekli mali imkanı sağlamak olarak belirtilmiş ise de gayri menkullerin ve şirket hisselerinin satışından elde edilecek gelirlerin hangi amaçla kullanılacağına ilişkin somut bilgi veya belge bulunmaması, Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün kaldırılması nedeni ile İl Özel İdarelerine devredilen görevlerin ve sorumlulukların karşılanması için gerekli mali imkanların merkezi yönetim tarafından karşılanması nedeni ile bu iddiaya itibar edilmemiştir. Açıklanan nedenlerle Bursa 3. İdare Mahkemesi kararının bozulmasına. Dosyanın yeniden karar verilmek üzere mahkemeye gönderilmesine oy birliği ile karar verilmiştir" denildi.


Yargı kararının Balıkesir için bir şans olduğunu belirten CHP'li Ethem Semih Erdem, "Milli servetlerimizin satışına Balıkesir'de dur dedik. Hep birlikte tarih yazdık" diyerek, kararla ilgili memnuniyetlerini ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2008 Perşembe 01:52:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?