3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Tatlıses, neden 63 yaşında işi bırakıyor?

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde hayranlarıyla buluşan ünlü türkücü İbrahim Tatlıses, ailesine ve çocuklarına sahip çıkma konusunda herkesin kendisini örnek almasını isteyerek, kendisinin hiçbir zaman çocuklarına nafaka için mahkeme kapılarında sürünenlerden olmadığını söyledi.

İbrahim Tatlıses, kaldığı otelde Türkiye-Portekiz milli maçının ilk yarısını seyretmesi sebebiyle Bandırma Kuşcenneti Festivali'nin kapanış töreninde 1 saat geç katıldı. Sahneye "Tek Tek" isimli şarkısını söyleyerek çıkan Tatlıses, ilk şarkısının ardından Cumhuriyet Meydanı'nı dolduran onbinlerce kişiyle birlikte Avrupa Şampiyonası'nda Türk Milli Takımı için "Türkiye" tezahüratı yaptırarak, herkesin Milli Takım için dua etmesini istedi. Söylediği hareketli şarkı ve türkülerle izleyenleri coşturan
Tatlıses, sahnedeki oyunlarıyla da dikkat çekti. Tatlıses, aynı zamanda Bandırmalı olan davulcusuyla sık sık şakalaşarak, çalınan davul eşliğinde oynadı. İbrahim Tatlıses, konseri daha iyi çekebilmeleri için sahneye davet ettiği basın mensupları için 'Ağrı Dağı Eteğinde' türküsünü de okudu. Konseri sırasında seyircinin önünde diz çöken Tatlıses, 30 yıldır ayakta durmanın sadece sesle olmadığını, bunun da bir sanat olduğunu söyledi.

Konseri sırasında seyircilerle dertleşen ünlü türkücü, en az 10 sene daha müzikle uğraşacağını ifade ederek, memleketi Şanlıurfa'nın plakası olan 63 yaşına geldiğinde işleri bırakmaya karar verdiğini söyledi. Tatlıses, "Şanlıurfa'nın plakası 63. Karar verdim, 63 yaşında işleri bırakacağım. Daha 63'e 10 sene var. Herkes avucunu yalasın. 'İbo bugün gider yarın gider' diyenlere karşılık gitmiyorum, hiçbir yere gitmiyorum. İbo Show'da başlıyor hiç gitmiyorum" dedi.

Boşandıktan sonra çocuklarına nafaka için mahkemelere çıkanlara güldüğünü ifade eden Tatlıses, kendisinin ayrıldığı eşlerinin ve çocuklarının her zaman, her şeylerini karşıladığını söyledi. Kendisinin ailesine ve çocuklarına sahip çıkma konusunda örnek alınması gerektiğini dile getiren Tatlıses, "Ben çocukları için mahkeme kapılarında sürünenlerden değilim. Ben ailesiyle sorun yaşayanlardan değilim. Nafaka yüzünden mahkemelerde hesap vermedim ve vermeyeceğim. Benim için önce çocuğum önemli. Önce aileme sahip çıkarım. Ayrılmışız, gitmişiz. Ama kimse kimseden ayrılamaz. Herkesin her şeyi gönderilir, herkesin her şeyi kapısına kadar gider, herkesin her şeyi, arabası da ayağının altına kadar gider. Ben atamdan, annemden, babamdan, örf ve adetimden böyle gördüm. Bir gün beni nafaka için mahkemeye vereceklerdi. Sakın dedim, ben çocuğum için mahkeme huzuruna gideceğim nafaka ne kadar verirsin diye. Bütün her şeyim onların. Lütfen İbrahim Tatlıses'i örnek alın. Televizyonlarda görüyorum ve gülüyorum. Çocuk
yapmışlar, mahkeme kapılarındalar. Allah cezalarınızı verecek. Sizler topluma karşı da sorumlusunuz. Geçenlerde düğün yaptım. 'Bu nasıl adam çocuklarına sahip çıkıyor' demişler. Acaba ben çocuklarıma sahip çıkmıyor gibi mi görünüyorum? Ben her şeyi anlatmam ki televizyonlarda. Bir gün Uğur Dündar bana 'İbrahimcim senden bir şey rica ediyorum, ailenle ilgili hiçbir şeyi televizyonda anlatma' dedi. Hakikaten de anlatılmaz. Her dakika televizyonda her şey. Benim şarkılarım konuşacak" diye konuştu.


Sahneye ellerinde sigarayla ve alkollü şekilde çıkan bazı şarkıcıları da eleştiren Tatlıses, "Hayatım boyunca hiçbir seyircinin karşısına alkollü, elimde sigarayla çıkmadım. Terbiyemi bilirim, adap bilirim. Edebimi her zaman sizlere karşı korudum. Sesim biraz kabadır ama ceketimi ilikler, önünüzde sanatımı yapar, işimi yapar, helallik alır giderim. Onun dışında ellerde sigara görüyorum, bunlar hoş değil. Hele sigara yasağı varken. Az önce şarkı söylerken 'Eski resimlere baktım bir sigara yaktım' diyordum. Bundan sonra nasıl olacak bilmiyorum bu, sigara yasağı da geldi. Sanatçının, sahnedeki adamın beni gördünüz mü 'İbrahim Tatlıses sarhoş olmuştu' diye. Sahnede hayatta böyle bir şey olmaz, bırakır giderim Urfa'ya. Şarkılarımda diyebilirim 'Ben her gece sarhoşum' diye, ama ben aşkınızın sarhoşuyum, sizlerin alkışlarınızın, bu güzel topluluğun sarhoşuyum" şeklinde konuştu.
Bandırma'daki konserinde 1,5 saatten fazla sahnede kalan Tatlıses, eski ve yeni albümlerinden çok sayıda şarkı seslendirdi. Ünlü türkücünün konserini izlemek için meydanı dolduran onbinlerce Bandırmalının yanı sıra çevre ilçelerden de çok sayıda kişi ilçeye geldi. Meydanı çevreleyen apartmanların balkonları da vatandaşlarla dolup taştı.

..
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2008 Pazar 18:56:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?