5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Tavan delip dükkan soydular

TAVANI DELİP DÜKKANI SOYDULAR

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde önceki gece meydana gelen soygun olayı, “Hırsıza kilit dayanmaz” atasözünü anımsattı. Toptancı Halinin girişindeki üç katlı Rum evine giren hırsız ya da hırsızlar, zemin kattaki bakkal dükkânının tavanını delerek içki ve sigaraları toplayıp kaçtılar.

İlçenin Vehbibey Mahallesi 13 Nisan Caddesi 8. Sokak 14 no’lu eski Rum evinde yaşanılan hırsızlık olayı, soyguncuların akla hayale gelmeyecek metotlarla çalıştıklarının en ciddi kanıtı oldu. Önceki gece Perşembe pazarı yada Toptancı hali olarak bilinen pazaryerinin girişindeki eski Rum evine giren hırsızlar, kimsenin oturmadığı evde bulunan emekli öğretmen Niyazi Kara’ya ait 150 kg zeytinyağını çaldılar. Bununla yetinmeyen hırsız ya da hırsızlar, zeytinyağını çaldıkları odanın alt katında ki bakkal dükkânına ahşap zemini delerek girdiler. Bakkal dükkânında ki 10’lu paket halindeki karton sigaralarla, bol miktarda içkiyi çalıp kaçarak izlerini kaybettirdiler.

HIRSIZLAR 7–8 BİN TL’LİK İÇKİ VE SİGARA ÇALDILAR

Sabah işyerini açmak için geldiğinde şok olan bakkal dükkânı sahibi Seçkin Çam, “Yaklaşık hırsızlar tavanı delerek içeriye girmişler. Üst katımız boş ve emekli bir öğretmen olan Niyazi Bey’e ait 150 kilo ağırlığında zeytinyağını çalmışlar. Sonrada iki kat arası ahşap olan tahtaları delip alt katta bana ait olan bakkaliye dükkânıma girdiler. Sigara zammından dolayı elimde avucumda olan üç beş kuruşla zamma karşı biraz olsun sermayemi koruyabilmek için sigara stoklamıştım. Hırsızlar yaklaşık 4–5 Bin TL’ye varan bu sigaraları raflardan toplayıp, yanında da bol miktarda rakı ve benzeri içkileri toplayarak kaçtılar. Hırsızlar içkilerle birlikte dükkânımdan yaklaşık 7–8 Bin TL mal çaldılar. Zaten küçük esnafın hali ortada. Kıt kanaat geçinmeye çalışıp, karnımızı doyurmaya çalışıp, borç batağındaydık. Bu hırsızlık olayı da cabası oldu. Çok üzgünüm” diye konuştu.

Ayvalık merkezde mahalle arasında pek çok sakinin bulunduğu bir yerleşim yerinde yaşanılan soygun ve hırsızların hiç kimseye görünmeden yaptıkları olayla ilgili inceleme ve soruşturmaların sürdüğü öğrenildi.

TAVANI DELİP DÜKKANI SOYDULAR
TAVANI DELİP DÜKKANI SOYDULAR
TAVANI DELİP DÜKKANI SOYDULAR
İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2010 Cuma 14:16:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?