5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

TCG Edremit kapılarını halka açtı

TCG EDREMİT HALKA AÇILDI

Balıkesir’in Edremit ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 88. yılı nedeniyle Akçay tatil beldesi açıklarına demirleyen M 261 bordo numaralı TCG Edremit Mayın Avlama Gemisi, kapılarını halka açtı.

Fransa’dan satın alınan ve 28 Ağustos 1998, tarihinde Türk Deniz Kuvvetleri'ne dahil edilen TCG Edremit adlı E sınıfı mayın avlama gemisi Edremit’in düşman işgalinden kurtuluşunun 88. yıldönümü nedeniyle ilçeye bağlı Akçay beldesi açıklarına gelerek demirledi. Erdek'teki Mayın Filo Komutanlığı'na bağlı TCG Edremit Mayın Avlama Gemisi, Edremit’in kurtuluşu dolayısıyla düzenlenen törenler kapsamında kapılarını halka açtı. Akçay limanından teknelerle taşınan halk dosta gurur, düşmana korku salan bu gemiyi ziyaret etti.

Son sistem teknoloji ile donatılmış gemiyi ilk ziyaret eden Edremit Kaymakamı Osman Tunç, Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, İlçe Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç ve beraberindeki heyet, Gemi Komutanından bilgi aldı.

Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, gemi anı defterine günün anlam ve önemine dair Türkiye’nin güçlü olabilmesi için ordunun da güçlü olması gerektiğini, Edremit ile aynı ismi taşıyan geminin ilçeye gelmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini yazdı.

TCG EDREMİT HALKA AÇILDI
TCG EDREMİT HALKA AÇILDI
TCG EDREMİT HALKA AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2010 Pazar 13:37:05
Güncelleme :12 Eylül 2010 Pazar 13:44:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?