7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

TDH ziyaretlere başladı

TDH PARTİSİ’NDEN ENGELLİLERE DESTEK

İstanbul’un Şişli ilçesi Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün liderliğindeki Türkiye Değişim Hareketi (TDH) Partisi Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki, TDH Edremit İlçe Teşkilatı Başkanı Av. Sait Tekin ile parti yetkilileri, Edremit Körfezi Bedensel Engelliler Derneği ve Ege Yüksel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti.

TDH Partisi Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki, partisi adına ilk kez Edremit’te ziyaretler gerçekleştirdiğini söyleyerek, ziyaretlerine engellilerden başlamayı uygun bulduklarını vurguladı. Edremit Körfezi Bedensel Engelliler Derneği başkanı ve Ege Yüksel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Emine Çakır tarafından dernek girişinde karşılanan partililer, derneği gezerek çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Dernek başkanı Emine Çakır, engellilere daha fazla ilgi gösterilmesi gerektiğinin altını çizerek, engellilerin sorunlarını anlattı. Başkan Çakır’ın konuşmalarını dikkatle dinleyen il başkanı Ender Biçki, “TDH Partisi’nin vizyonunda ve genel başkan Mustafa Sarıgül’ün talimatlarında, engellilere destek olunması isteniyor. Bizler de halkın içinden gelen teşkilat yöneticileri olarak zaten bölgemizdeki sıkıntıları biliyor uz ve bu sıkıntıları yerinde görüp tespit etme çabasındayız. Bu sebeple yaptığımız ziyaretimizde, engelliler derneklerinin ve sizler gibi engellilere eğitim hizmetleri de sağlayan rehabilitasyon merkezlerinin devlet desteği ve AB projelerinden faydalanma talepleri ve ihtiyaçları olduğunu öğrendik. Bu taleplerinizi genel merkezimize rapor halinde ileteceğiz ve engellilere destek olabilmek, onların sıkıntılarını çözebilmek için elimizden geleni yapacağımızdan emin olunuz. Bizler sorunları, Ankara’dan değil, yerinde tespit ederek çözme yolundayız” dedi.

Dernek başkanı Emine Çıkar ise, yapılan ziyaretten memnuniyet duyduklarını ifade ederek, “Derneğimiz 3 yıldır özel eğitim merkezi ile engellilere hizmet vermektedir. Engellilere daha fazla önem vermek ve onlara hak ettikleri hizmeti vermek gerekir. Biz bunun mücadelesini veriyoruz ve bölgemizde bu çalışmalarda öncüyüz. Fakat bizlerin de sıkıntıları var. Devlet desteği ve projelerden faydalanamıyoruz. Bizlerden desteklerin esirgenmemesi gerekiyor. Benim çocuğum da engelli ve bu dernek ile rehabilitasyon merkezimizi bu vesileyle kurduk. Amacımız sadece engellilere hak ettikleri eğitimi, desteği, hizmeti ve sevgiyi vermekten öte değildir. Yapılacak daha çok iyimiz var. Eğitim verdiğimiz müddetçe bu engelli çocuklarımız, gençlerimiz bir şeyler öğrenmeye devam ederler. Onlar öğrenebiliyor ve öğrendiklerini de uygulayabiliyor. Onlara iş imkanları da tanınmalıdır. Bu yönde de bölgemizden teklifler almak istiyoruz” dedi.

TDH PARTİSİ’NDEN ENGELLİLERE DESTEK
TDH PARTİSİ’NDEN ENGELLİLERE DESTEK
TDH PARTİSİ’NDEN ENGELLİLERE DESTEK
İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2009 Cuma 14:54:01
Güncelleme :6 Kasım 2009 Cuma 17:21:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?