3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

TEDAŞ-THK gerginliği

Türk Hava Kurumu (THK), Balıkesir'de 66 bin 697 adet kurban derisi topladı. THK Balıkesir Şube Başkanı İlhan Güzel, Kurban Bayramı'nda kurban derisi toplama faaliyetlerinde THK'ya destek olan başta Vali Hatipoğlu olmak üzere Belediye Başkanı Sabri Uğur'a, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ali Erdinç'e, köy muhtarları ile vatandaşlara teşekkür etti.

THK Şube Balıkesir Şube Başkanı İlhan Güzel, 2008 yılı Kurban Bayramı'nda geçen yıla göre yüzde 15 daha fazla kurban derisi topladıklarını, merkez ve ilçelerde önemli oranda artış kaydedilirken, bazı köylerde hiç deri bağışı yapılmadığını belirterek bu köylerdeki derilerin akıbetlerinin de bilinmediğini söyledi.

İlhan Güzel, Kurban Bayramı'nda gelen bir ihbar sonucu izinsiz deri toplayan bir kişinin polis ekipleri tarafından yakalandığını, araçta b.ulunan 26 koyun, 1 dana olmak üzere 27 kurban derisinin yediemin olarak THK'ya teslim edildiğini, bunun dışında bir olumsuzluğun yaşanmadığını söyledi.

TEDAŞ ELEKTRİK VERMEDİ
THK'ya karşı belli kesimlerden tavır alınmasına bir anlam veremediğini belirten İlhan Güzel, buna rağmen halkın gösterdiği teveccühe de teşekkür ettiklerini vurguladı.

THK şube Başkanı İlhan Güzel, Kurban Bayramı'nda Gümüşçeşme Mahallesi Muhtarlığı'nın yanında kurdukları çadırda 2 gün için 4'er saatten toplam 8 saat kullanacakları elektrik için TEDAŞ'ın kendilerinden 4 günlük olarak 97 YTL. para istediğini, ilk defa böyle bir taleple karşılaştıklarını belirterek tepki gösterdi.

İlk defa bu bayramda karşılaştıkları konunun kendilerini üzdüğünü söyleyen İlhan Güzel, "Biz ekmeğimizi kana buluyoruz. Kurban Bayramı'nda el feneri ile deri topladık. TEDAŞ ilk defa bizden para talep etti. Kurum olarak benim orada 8 saat yakacağım ışık için 97 lira ödemeye gücüm yok. Bu bizi ayrıca üzmüştür" dedi.

"THK'DAN DERİ TOPLAMA YETKİSİNİ ALSINLAR"
THK'nın uçak kampanyasını hatırlatan İlhan Güzel, yeni alacakları uçakların her birinin 6 ton su kapasiteli olduğunu, tanesi 7 milyon dolar olan uçaklardan 2 tane alındığını ve Ocak ayında Çanakkale bölgesinde göreve başlayacağını açıkladı.

Her sene Kurban Bayramı'nda yaşanan kurban derisi polemiğinin THK'yı adeta yıpratma kampanyasına dönüştüğünü ileri süren Balıkesir Şube Başkanı İlhan Güzel, "Hükümetimiz kurban derisi toplama yetkisini kurumumuzdan alsın, kime verilecekse verilsin. Bizim asıl işimiz havacılık. Ancak,y kanunla verilen yetkiden dolayı yıllardan beri kurban derisi toplama faaliyetini yürütüyoruz. Yani, ya bu deri toplama işini THK'dan alsınlar yada THK'ya Kurban Bayramlarında deri toplamak için yüzde 10 olan harcama yetkisini artırsınlar ki biz de şubeler olarak daha profesyonel ve organize bir şekilde kurban derisi toplama faaliyetini gerçekleştirelim" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2008 Salı 22:47:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?