3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Tehlikeli kavşağa çözüm aranıyor!

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde, şehir içi ve şehirler arası ulaşımın sağlandığı bölgedeki kontrolsüz kavşak tehlikeye davetiye çıkarıyor.

Kavşağın, kaymakam ve belediye başkanının girişimiyle yeniden düzenleneceği bildirildi.
Dursunbey Kaymakamı İbrahim Küçük, beraberinde, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Özenci, Karayolları Kontrol Şefi Arif Topaloğlu ve 141. Karayolları Şube Şefi Salih Anapa ile birlikte Dursunbey-Balıkesir yolundaki kavşakta inceleme yaptı.

Okul yolunda bulunan kavşak özellikle öğle saatlerindeki okul çıkış saatinde büyük tehlike oluşturuyor. Bunu ilgili birimlerin yetkilileriyle bizzat yerinde görmek istediğini kaydeden Kaymakam Küçük, kavşağın düzeltilmesini istedi. Kavşağın Balıkesir (Dursunbey)-Kütahya (Simav) karayolu olduğuna dikkat çeken Kaymakam Küçük, gerekli düzenlemenin en kısa zamanda yapılması talimatını verdi. Karayolları Kontrol Şefi Arif Topaloğlu, Belediye Başkanı Mehmet Ruhi Yılmaz ile kavşakla ilgili düzenleme hakkında görüştüklerini, bölgede yol genişletme çalışmaları için kamulaştırma yapılacağını kaydetti. Belediyenin yol genişletme çalışmasını tamamlamasının ardından kavşağın da yeniden düzenleneceğini söyledi.
Dursunbey Belediye Başkanı Mehmet Ruhi Yılmaz da, ilçe girişindeki kavşağın Balıkesir-Dursunbey-Simav karayolunun bağlantı noktası olduğunu, aynı zamanda şehir merkezinden geçmesi hasebiyle yolun Dursunbey için önem taşıdığını, dolayısıyla kavşağın da büyük önem arz ettiğini kaydetti. Yol genişletme çalışmalarının sürdüğünü belirten Başkan Yılmaz, yolun bakım ve onarımının Karayolları Genel Müdürlüğü'ne bağlı olduğunu, bu sebeple genişletme çalışmaları tamamlandıktan sonra kavşağın acil olarak düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

İha
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2008 Çarşamba 20:24:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?