7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Tek göz odada insanlık dramı

Balıkesir'in Edremit ilçesinde bir aile, barakada yaşam mücadelesi veriyor.

İbrahimce Mahallesi'nde yaşanan insanlık dramı yürekleri dağlıyor.

2 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonrasında yatalak hasta duruma gelen 65 yaşındaki Kazım Özbayraklar, banyo, tuvalet ve mutfağı olmayan tek göz odalı evde ölüm kalım savaşı veriyor.

Eşi Kezban Özbayraklar'ın (50) Havran'da bir suça karıştığı iddiasıyla gözaltına alındığı öğrenilen Kazım Özbayraklar'a komşuları bakmaya çalışıyor. 1'i evli 2 çocuk sahibi olan ailenin küçük çocukları olan 12 yaşındaki Kadir Özbayraklar'a ise ağabeyi bakmaya çalışıyor.

Kazım Özbayraklar'ın feryatlarını duyan komşuları, fırsat buldukça eve sıcak yemek götürüyor ve topladıkları çalı çırpılarla ara sıra evi ısıtıyor. Özbayraklar'ın yattığı odada kapı bile olmaması dikkatlerden kaçmıyor.

Küçük Kadir'in yokluk nedeniyle okula gönderilmediğini söyleyen komşuları, "Bu ailenin durumunu görüyorsunuz. Bu mahalledeki hemen hemen herkes işsiz. Bizlerin de maddi durumu kötü. Elimizde olduğu zaman bizler yatalak olan Kazım Amca'ya yardım ediyoruz. Evde tuvalet bile yok. İhtiyaçlarını gideremiyorlar. Evin hanımı Kezban da gözaltında. Bu ailenin düzgün bir eve, bakıma ve sürekli maddi desteğe ihtiyacı var" dedi.

Günlerdir mobilyası bile olmayan evde üzerindeki yorganla yattığı betonda ölüm kalım savaşı veren Özbayraklar'ın içler acısı durumunu, Edremit İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli emniyet amirlerinden Aydın Yılmaz gördü ve yardım eli uzattı.

Ailenin durumunu Kaymakam Şefik Aydın'a anlatarak yardım getirilmesini sağlayan Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün girişimleri ile evin içine mutfak, banyo ve tuvalet yapılması için çalışma başlattı. Pencereleri kapanmayan eve plastik doğrama pencere yapılması için de girişimlerde bulunan Aydın Yılmaz, ailenin daha fazla maddi desteğe ihtiyacı olduğunu belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2009 Salı 22:30:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?