5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Tek kişilik eylem

BALIKESİR'DE TEK KİŞİLİK TREN EYLEMİ

Balıkesir'de posta işletmesinden müdür olarak emekli olan bir kişi Balıkesir-Kütahya arasındaki posta trenlerinin seferden kaldırılmasını protesto etti. Balıkesir tren garında tek başına basın açıklaması okuyan Mehmet Ali Özcan isimli emekli PTT müdürü 1 günlük oturma eylemi başlattı.

SON EYLEMİNDEN SONRA EGE EKSPRESİ DE KALKTI

Balıkesir Gar'da yanında getirdiği dövizlerle beraber bir basın açıklaması yapan Mehmet Ali Özcan, mevcut hükümete ve Balıkesir'deki tüm milletvekillerine tepki gösterdi. "Trenlerimizi Geri İstiyorum" eylemi başlatan Mehmet Ali Özcan, 1 Ocak 2010 tarihinden itibaren 80 yıllık seferine son verilen Balıkesir - Kütahya, Kütahya - Balıkesir karşılıklı posta treninin yeniden sefere başlatılmasını istedi. Bunun için Nisan ayında da posta treninden istifade eden köylü vatandaşlarla birlikte geniş katılımlı bir eylem düzenleyen Mehmet Ali Özcan, 3 Mayıs tarihinden itibaren de 31601 sefer sayılı Ege Ekspresi'nin de seferden kaldırıldığını, Tavşanlı (Kütahya) - Balıkesir arasındaki poz (bakım) çalışmasının buna gerekçe gösterildiğini söyledi.

Mehmet Ali Özcan özellikle mecliste Balıkesir'i temsil eden milletvekillerinden Balıkesirli olan 7'sine büyük tepki gösterdi. Vekillere, "Kardeşim siz ne iş yapıyorsunuz Ankara'da?" diye soran tren eylemcisi Özcan, eylemiyle yaklaşık 60 bin kişilik bir nüfusu temsil ettiğini, bu trenlerle alakalı yetkililerin halkın istifade edebileceği şekilde yeniden bir düzenleme yapmasını istediklerini söyledi. Daha önce de belli aralıklarla trenlerin seferden kaldırılmasıyla ilgili protesto eylemlerinde bulunan Mehmet Ali Özcan, çok sayıda polisin de takip ettiği basın açıklamasının ardından oturma eylemine başladı. 2007 yılındaki milletvekili genel seçimlerinde Balıkesir'deki 11 bağımsız milletvekili adayından biri olan Mehmet Ali Özcan, bu geceyi gar çevresinde geçireceğini, amacının yetkililerin dikkatini posta trenlerine çekmek olduğunu kaydetti.

BALIKESİR'DE TEK KİŞİLİK TREN EYLEMİ
BALIKESİR'DE TEK KİŞİLİK TREN EYLEMİ
BALIKESİR'DE TEK KİŞİLİK TREN EYLEMİ
BALIKESİR'DE TEK KİŞİLİK TREN EYLEMİ
İHA
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2010 Pazartesi 18:49:03
Güncelleme :25 Mayıs 2010 Salı 01:18:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?