6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Tekel binasının tek taliplisi BTO

SATILIK TEKEL BİNASININ TEK TALİPLİSİ TİCARET ODASI

Balıkesir'deki Tekel Başmüdürlüğü hizmet binası, kurumun özelleşmesi üzerine satılığa çıkarıldı.

Balıkesir Ticaret Odası (BTO) binayla ilgili olarak Özelleştirme İdaresi'ne 2,1 milyon lira teklif verdi.

 

MUHAMMEN BEDEL 4.5 MİLYON TL

Balıkesir Ticaret Odası'nın (BTO) talip olduğu hizmet binasının satışı için bugün Özelleştirme İdaresi tarafından ihale yapıldı. Tek katılımcı olarak giren BTO binaya kapalı zarf ile 2,1 milyon TL teklif verdi. Ancak, Özelleştirme İdaresi, binanın muhammen bedeli için 4,5 milyon TL fiyat biçti. Tütün, Tütün Mamulleri, Tuz ve Alkol İşletmeleri (TTA) A.Ş. genel müdürlüğünde yapılan Balıkesir hizmet binası ihalesine tek katılımcı olarak iştirak eden BTO adına İHA muhabirine konuşan genel sekreter Erdoğan Dur, verdikleri fiyatın son derece iyi bir rakam olduğunu söyledi. Dur, Oda olarak kendilerini zorlayan bir rakam verdiklerini, ancak, muhammen bedelin 4,5 milyon TL olarak açıklanması üzerine hayal kırıklığı yaşadıklarını söyledi. Binaya hala talip olduklarını ve mücadele edeceklerini belirten BTO Genel Sekreteri Erdoğan Dur, "Mülkiyeti tekele ait eski bina tescilli olduğu için üzerinde bir değişiklik yapılması söz konusu değil. 120 yıllık oda olarak böyle tarihi bir binanın kurumumuza yakışacağını ifade ediyoruz. Biz şartlarımızı ihalede kapalı zarftaki rakamın üzerinden 2,1 milyon TL'ye kadar teklif yükselttik. Ancak, muhammen bedel 4,5 milyon TL olarak açıklanınca yapacak bir şey kalmadı. İhaleye tek talipli olarak biz iştirak ettik. Şimdi yasal süreci bekliyoruz. Ocak ayının ilk haftasında neticelenecektir" dedi.

Özelleştirme İdaresi'nin bu tür ihalelerde satılacak emlak ile ilgili olarak kamu yararının gözetilmesi halinde muhammen bedel üzerinde tasarrufta bulunmaya yetkili olduğu belirtildi. BTO' nun süreç içerisinde Balıkesir lobisini harekete geçirerek tekelin hizmet binasının BTO' ya satışıyla alakalı girişimlerde bulunacağı öğrenildi. Konuyla ilgili olarak BTO Başkanı Mahmut Yavuz imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, "Özelleştirme İdaresi tarafından ihale esnasında ifade edilen muhammen bedel 4,5 milyon TL olmuş ve Odamız 2,1 milyon TL'ye kadar teklif arttırmıştır. Bundan sonra karar Özelleştirme İdaresi'ne aittir. Muhammen bedelin altında bir bedelin kabul edilmesi mümkün görülmemektedir" denildi.

TTA A.Ş.'ye ait Balıkesir'deki hizmet binasının 3,6 dönüm büyüklüğünde olduğu, belediye emlak bedeli olarak da toplam 3,6 milyon lira rayiç fiyat çıkarıldığı kaydedildi.

SATILIK TEKEL BİNASININ TEK TALİPLİSİ TİCARET ODASI
SATILIK TEKEL BİNASININ TEK TALİPLİSİ TİCARET ODASI
SATILIK TEKEL BİNASININ TEK TALİPLİSİ TİCARET ODASI
İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2009 Perşembe 20:22:04
Güncelleme :17 Aralık 2009 Perşembe 22:56:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?