3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Telekom'dan görme engellilere fatura

Türk Telekom, görme engelliler için özel fatura üretti. Haziran dönemine ait ilk faturalar talep eden abonelere bu aydan itibaren ulaştırılacak. 

Türk Telekom Balıkesir İl Müdürü Şükrü Şık, kurum olarak iletişimde müşterilerini geleceğe taşıyan en doğru adres olmayı hedeflediklerini, bu kapsamda, görme engelli müşterilere özel fatura bilgisi sistemi geliştirdiklerini bildirdi. Şükrü Şık, görme engelli müşteriler için, "Braille" alfabesi ile hazırlanan özel faturaların Haziran döneminden itibaren adreslere gönderileceğini açıkladı. Şık, "Türk Telekom olarak, ülkemizde yaşayan görme engellilere çözüm yolları üretmek amacıyla, 'iletişimde müşterilerini geleceğe taşıyan en doğru adres olmak' vizyonu ile hareket ediyoruz. Genel müdürlüğümüz tarafından görme engelliler için Özel Türk Telekom fatura bilgisi sistemi oluşturuldu. Bilgi Teknolojileri Direktörlüğü ile yapılan çalışmalar sonucunda, görme engelliler için kullanılan özel kabartmalı yazı tekniğini kullanarak, Türkiye'de yaşayan görme engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmak adına görme engelliler için artık fatura bilgisi üretilebilmektedir. Bu ürünümüze başvuran kişilere Türk Telekom orijinal faturalarımız ile beraber görme engellilere özel, görme engellilerin okuyup yazmak için kullandıkları altı nokta sisteminden oluşan, 'Braille alfabesi' kullanılarak hazırlanan fatura bilgileri, özel tasarlanmış zarflarla beraber gönderilecektir. Bu fatura bilgileri, orijinal fatura ile birebir aynı bilgileri içermese de müşterinin öncelikli olarak bilmek isteyeceği, orijinal faturasında yer alan bilgileri içerecektir" dedi.

SOSYAL SORUMLULUK 

Telekom İl Müdürü Şükrü Şık, görme engelliler için geliştirilen bu ürünün Türk Telekom'un sosyal sorumluluk olarak yaptığı bir uygulama olduğu, bu hizmet için ek bir ücret talep edilmeyeceğini bildirdi. Şık, "Bu uygulamadan faydalanmak isteyen müşterilerimiz 444 1 444'ü arayarak bu hizmetten faydalanmaya başlayabileceklerdir. Diğer kanallardan başvuru talebi alınmayacak. Hizmet, Temmuz ayında gönderilecek Haziran faturaları ile başlayacaktır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2008 Cumartesi 14:51:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?