6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

TEMA temsilcileri bir araya geldi

Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Balıkesir’in Havran ilçesi gönüllü sorumluluğu, örnek bir projeye imza attı.

Havran TEMA’nın organizasyonunda iki kardeş şehir olan Ayvalık ve Havran ilköğretim okulları 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle bir araya geldiler. Proje kapsamında 2 ilçe kaymakam, ilçe milli eğitim, okul müdürlüğü ve Tema sorumluları ile yavru Tema öğrencileri çevre konusunda birlikte hareket etme kararı aldılar.

Havran Kaymakamlık Makamı’nda düzenlenen ilk törene, Kaymakam Fatih Genel, Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant, Belediye Başkanı Hasan Lofçalıoğlu, Tema il temsilcisi Mansur Toprak, Havran Tema günülü sorumluları Haşmet Demirbil, Bekir Terzioğlu, Erdal Önder, Ayvalık Tema gönüllü sorumlusu Arif Namlı, Emniyet Amiri Kemal Hiçyılmaz, İlçe jandarma komutanı Alim Yıldırım, ilçe milli eğitim müdürleri, okul müdürleri, yavru Tema temsilcisi öğrenciler katıldılar.

Havran Tema gönüllü sorumlusu Haşmet Demirbil tarafından günün anısına hazırlan şilt ve teşekkür belgeleri, Havran Kaymakamı Fatih Genel, Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Dalyancı, Havran Şehit Eyüp Karataş İlköğretim Okulu Müdürü Aziz Yüksel, Tema okul temsilcisi Ayça Burançak, Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Tümen, Ayvalık İstiklal İlköğretim Okulu Müdürü Sevcan Bilgin, Tema okul temsilcisi Semra Paylan ve Erdoğan Yılmaz’a verildi.

Tema İl Temsilcisi Mansur Toprak, suya gereken önemin verilmesini isteyerek yeni yüzyılın savaşının toprak değil, su savaşı olacağını belirtti. Mansur, ilçe kaymakamlarının çevre ve yeşile verdikleri önem nedeniyle Tema fahri başkanları olduklarını söyledi ve birer Tema rozeti taktı.

Ekip, ardından Kocaseyit Köyü’nde Çanakkale Kahramanı Kocaseyit’in anıt mezarını ziyareti sonrası Kocaseyit İlköğretim Okulu’nda düzenlenen etkinliğe katıldılar. 3 okuldaki yaklaşık 75 öğrenci kardeş oldu.

Kardeş okullar, proje kapsamında Taşağarası ve Kozdere arasında treking yapacak ve Ayvalık’ta motor gezisi ile çeşitli sosyal, çevre etkinliklerinde proje üreterek birlikte hareket edecek. Havran Tema’nın öncülüğünde başka çevre ilçe okullarının da kardeş Tema’ya katılması sağlanarak halkanın daha da genişletilmesi ve çevre konusunda bölge olarak topyekun hareket edilmesi hedefleniyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2009 Perşembe 13:26:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?