7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Terk edilmiş bebek bulundu

Balıkesir'de sokağa terk edilmiş halde 1 aylık bebek bulundu. Polis, Mehmetçik Caddesi'ndeki bir parktaki bankın üstünde kundağında bulunan bebeği bırakıp kaçan şüphelileri arıyor.

Edinilen bilgiye göre, olay Bahçelievler Mahallesi Memhmetçik Caddesi'nde meydana geldi. Cadde üzerinde çocuk oyun parkının da bulunduğu semt parkında bir bankın üzerinde kundağıyla birlikte bırakılmış halde bebek bulundu. Çevrede oyun oynayan çocukların gördüğü olayda, genç, kot pantolonlu, üzerinde gri kısa kollu tişört bulunan kısa saçlı bir bayan bebeği parktaki banka bıraktıktan sonra yanında eşyalarının da bulunduğu çantadan biberonunu çıkarıp süt verdi.

Daha sonra bebeğin yanından kalkan şüpheli kadın yavaşça uzaklaştıktan sonra koşarak kaçtı. Çevredeki vatandaşların ihbarıyla olay yerine sevk edilen polisler etrafı araştırırken, çocukların verdiği eşkal üzerinde çalışma yaptılar. Olay yerine gelen 112 Acil Yardım ekiplerinin ambulansta müdahale ettiği bebek daha sonra Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Hastane acilinde doktorların müdahale ettiği çocuğun 1 aylık olduğu, vücudunda darp ve cebir izi bulunmadığı, sağlının yerinde olduğu belirtilen bebeğin 4.260 kg ağırlığında ve 55.5 santim boyunda olduğu bildirildi. Uzman çocuk doktorunun muayenesinden sonra hastanenin çocuk servisinde müşahede altına alınan isimsiz kız bebeğin daha sonra Çocuk Yuvası'na teslim edileceği öğrenildi. Öte yandan, Asayiş Şube Müdürlüğü ve Çocuk Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, bebeği sokağa terk eden şüphelilerin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

Parkta oynarken bebeği bırakan şüpheli kadını gördüklerini anlatan çocuklar, bebeği biberonla besledikten sonra bırakıp kaçtığı iddia edilen kadının olay yerinden uzaklaşırken yanında bir kadının daha olduğunu ve gülerek uzaklaştıklarını söylediler. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2009 Perşembe 10:22:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?