6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

'Terör döktüğü kanda boğulacak'

Belediye Başkanı İsmail Ok, "Bu vahşi terör döktüğü kanda boğulacaktır" dedi.

Başkan İsmail Ok, Güneydoğu'da dün meydana gelen olaylarda 10 askerin şehit olması üzerine, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ve Türk milletine baş sağlığı diledi.

Terörü kınayan, iç ve dış destekçilerini de lanetleyen Başkan Ok, "Diyarbakır'ın Lice ilçesine 10 km mesafede, kırsal kesimde Lice Piyade Tugayı'na bağlı bir birliğin geçişi sırasında yol güvenliği amacıyla hareket eden bir askeri aracın, PKK'lı teröristlerin daha önceden döşedikleri mayına basması ile meydana gelen patlamada 9, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde ise yine teröristlerin yaptığı saldırıda 1 askerimizin şehit olduğunu derin bir teessürle öğrenmiş bulunuyoruz. Türkiye'ye olan düşmanlıkları bilinen bazı dış mihrakların desteği ile bu cennet vatanın en değerli bölgelerinde yıllardır sürdürülmekte olan bu vahşi terör, er yada geç, döktüğü kanda boğulacaktır. İnsanlık tarihinin en mümtaz milletlerinden olan yüce Türk milleti, gerek ülke içinde ve gerekse ülkemiz dışında barışı tehdit eden her türlü girişime karşı mücadelesini, her geçen gün artan bir azim ve kararlılıkla sürdürecektir. Yüreklerimizi dağlayan bu menfur cinayetleri şiddetle kınıyor, yurt içindeki ve yurt dışındaki tüm destekçilerini lanetliyoruz. Bu vesile ile aziz şehitlerimize Cenab-ı Zül Celal'den rahmet, başta kederli aileleri olmak üzere, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ve milletimize başsağlığı diliyorum" dedi.

AK PARTİ: "KANLARI YERDE KALMAYACAK"
AK Parti Balıkesir İl Başkanı Adil Çelik imzasıyla yapılan açıklamada da terör saldırısı şiddetle kınandı. Şehit düşen 2'si uzman çavuş 9 Kahraman Türk Askeri'nin kanının yerde kalmayacağını belirten AK Parti İl Başkanı Adil Çelik, Yüce Türk Milleti'nin terör örgütünü tecrit etmeye kararlı olduğunu ve bunun üstesinden muhakkak gelineceğini söyledi. Adil Çelik, kalleşçe yapılan bu saldırıyı nefret ve şiddetle kınadığını bildirdi. Ülkenin zor bir dönemden geçtiğini kaydeden Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü; "Bu zorlu süreçte eli kanlı terör örgütleri, her türlü hain girişimle sesini duyurmaya çalışmakta ve adeta çöküşün, son çırpınışların tesirini nüksettirmektedirler. Üzülerek belirtiyorum ki, Mehmetçiklerimize yapılan bu kalleş saldırıyı ve hain terörün bu acı yüzünü Anadolu insanı olarak maalesef defalarca gördük ve yaşadık. Ama, şundan eminiz ki bu tür olaylar, bu kalleşlerin son çırpınışlarıdır. Biz büyük bir millet ve büyük bir devlet olarak yılmadan, bıkmadan bu toprakların bütünlüğünü ve milletimizin birliğini savunmaya devam edeceğiz. Bu yolda canını veren şehitlerimizi yüreğimizin en müstesna yerine saklayıp, bu inançla onları daima kalbimizde yaşatacağız. Milletimiz her zaman birlik ve beraberlik içinde bu saldırıların, bu hainlerin üstesinden gelmeyi bilmiştir. Bu dönemde hem daha serinkanlı olmak hem de birliktelik ve dayanışma duygularını güçlendirmek zorundayız. Eli uzun ve kanlı güçler, Türkiye'ye ve bölge halkına kötülük etmekten artık vazgeçmelidir. Eminiz ki, yılmadan bıkmadan, istikrarlı çetin bir mücadeleyle hain terör örgütünü bitirmeye son derece kararlı bir siyasi irade olarak AK Parti Hükümeti ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin vazgeçilmezi olan güçlü ordumuzun, terörle mücadeledeki azim ve gayreti halkımızı teskin edecek sonuçlar alacak ve aziz şehitlerimizin kanı asla yerde kalmayacaktır. Bu hain saldırılar, Milletimizin birlik ve beraberliğinden bir kum tanesi bile eksiltemeyecektir. Çünkü, buna Büyük Türk Milleti izin vermemekte kararlıdır. Şehit düşen vatan evlatlarımızın, Yüce Yaradan'ın yanında en yüksek mertebede bulunduklarına inancımız tamdır. O, aziz şehitlerimize Yüce Allah'tan rahmet diliyoruz. Başta aile ve yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ile Yüce Türk Milleti'ne de Allah'tan sabır ve baş sağlığı temenni ediyoruz."

GAZETECİLER CEMİYETİ'NDEN TERÖR VE DTP TEPKİSİ
Balıkesir İli Gazeteciler Cemiyeti de (BİGC), toplam 10 askerimizin şehit edildiği terör saldırılarını şiddetle kınadı. BİGC Başkanı Ramazan Demir, "Hainlere karşı yürütülen kararlı mücadele sadece dağda değil, her cephede verilmeli" dedi.

BİGC Başkanı Ramazan Demir'in imzasıyla yayınlanan Gazeteciler Cemiyeti'nin açıklamasında şu görüşlere yer verildi; "Milletimizin huzur ve güvenliği, Cumhuriyetimizin bekası için kutsal bir görev ifa eden kahraman ordumuzun yılmaz bekçileri askerlerimize yönelik hain saldırı, aziz milletimizin kalbinde derin bir yara açmıştır. Orada patlayan bombanın şarapnelleri 9 askerimizi şehit etmekle kalmamış, kalplerimize de isabet etmiş, bizleri de vurmuştur. Acımız büyük, üzüntümüz derindir. Ancak, bu hain saldırının failleri bilmelidirler ki, ne bu saldırı ne de olabilecek diğer saldırılar, asla ve asla hedeflerine ulaşamayacaktır. Yüce Türk Milleti'nin ordusuna verdiği destek, sonsuza kadar aynı kararlılıkla devam edecektir. Bu menfur saldırıyı ve önceki gün Kadıköy'de bir operasyon esnasında meydana gelen, bir komiserimizin şehit olduğu ve bir sivil vatandaşımızın hayatını kaybettiği terör olayını ve arkasındakileri nefretle kınıyoruz. Güvenlik kuvvetlerimizin ülkemizin bölünmez bütünlüğü uğrundaki mücadelesini her zamankinden daha azimli ve kararlı olarak sürdüreceğinden asla şüphe duymadığımızı tekrarlarken, yüce meclis çatısı altında bulunan ve, 'Kürdistan haritasını çizdik' deme cüretini kendilerinde bulan zihniyete de, Türk Milleti'nin, 'Tek millet, tek devlet, tek bayrak' ülküsünden asla ödün vermeyeceğini de hatırlatmak istiyoruz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ulusumuza, silahlı kuvvetlerimize, emniyet teşkilatımıza ve ailelerine başsağlığı diliyoruz.

iha
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2009 Perşembe 14:25:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?