3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Terör operasyonu: 21 gözaltı

Balıkesir'de, terör örgütü PKK Kongra/Gel'in üniversitedeki gençlik yapılanması olduğu ileri sürülen 21 kişi yakalandı. Gözaltına alınan 21 kişiden 11'i emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, 2'si bayan toplam 10 kişi ise öğleden sonra adli makamlara teslim edildi. 

Edinilen bilgiye göre, Balıkesir Üniversitesi'nde (BAÜ) PKK Kongra/Gel adlı terör örgütü lehinde faaliyet yürütüldüğü istihbaratını alan Balıkesir TEM Şube Müdürlüğü ekipleri, bir süreden beri devam eden takip çalışmalarını önceki gece düzenledikleri operasyonla noktaladı. Terör örgütünün üniversitedeki yeni yapılanması olduğu belirtilen üniversite öğrencilerinden bazılarının DTP ve İHD üyesi olduğu öne sürüldü. Terör operasyonunda kimlik ve adres bilgileri tespit edilen üniversite öğrencilerinden toplam 21 kişi, yakalanarak TEM Şube'de gözaltına alındı. Dün akşam emniyetteki ifadeleri tamamlanan şahıslardan 11'inin serbest bırakıldığı, 2'si bayan biri mezun toplam 10 üniversite öğrencisinin ise bugün adli makamlara sevk edildiği bildirildi. BAÜ Necatibey Eğitim Fakültesi'nde (NEF) öğrenim gören S.A. (22), İ.K. (23), U.A. (22), A.H.A. (26) ile Fen Edebiyat Fakültesi öğrencileri A.D. (20), M.K. (20), F.S. (24), Ü.C. (17), Mühendislik Bölümü öğrencisi D.A. (18) ve NEF mezunu A.D. (22) isimli toplam 10 üniversite öğrencisi adli mercilere teslim edildi. 

Operasyon neticesinde terör örgütü PKK Kongra/Gel'in üniversitedeki gençlik yapılanması olarak faaliyet yürüttükleri iddia edilen örgütün Balıkesir Üniversitesi'ndeki yapılanmasının böylelikle çökertildiği bildirildi. 

Operasyonlar sırasında şüphelilerin kaldığı ikametlerde yapılan aramalarda, terör örgütü PKK'nın elebaşına ait çok sayıda resim, dergi, broşür ve benzeri çok sayıda örgütsel döküman ile 1 adet diz üstü bilgisayar ele geçirildiği, bilgisayarda, terör örgütü PKK Kongra/Gel'in Kuzey Irak'taki yapılanmasında önde gelen isimlerinden birine ait planların tespit edildiği kaydedildi. Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgulamaları tamamlanan öğrenciler, öğleden sonra geniş güvenlik önlemleri altında Balıkesir Adliyesi'ne gönderildi. Adliyede gazetecilerin görüntü almasına izin verilmezken, araçtan indirilmeyen şahıslar adliyenin arka bölümündeki özel girişten içeriye sokuldu. Bu arada, terör operasyonunun ardından gözaltındaki öğrencilere destek vermek amacıyla bir grup öğrenci de adliyede toplandı. Terör operasyonu ile ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2008 Çarşamba 16:18:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?