5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Teröre CHP tepkisi

TERÖRE CHP TEPKİSİ

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) Kemal Kılıçdaroğlu'nun Genel Başkan olmasıyla başlayan kan değişimi umutları arttırdığı belirtilirken, başta Rahşan Ecevit ve ardından Mustafa Sarıgül'ün de destek kararlarının yanı sıra, TBMM'de görev yapan bazı bağımsız milletvekillerinin de partiye katılmasıyla birlikte mecliste 101 sandalyeye ulaşan CHP'de yüzlerin güldüğü gözleniyor. CHP Balıkesir’in Ayvalık İlçe Teşkilatı, artan terör olayları ile ilgili tepkilerini belirten açıklamada bulundu.

Ülke genelinde muhalefet partilerinin temsilcileri, önümüzdeki sonbaharda yapılacak olan referandum sonrasında mutlak surette erken seçim kararı çıkacağı konusunda görüş birliğinde olmaları nedeniyle, Balıkesir'in Ayvalık ilçesi ve Altınova Beldesinde CHP teşkilatları kendi bünyelerin yaptıkları toplantılarını sıklaştırdıkları gözleniyor. Parti genelinde seçim dönemlerinde en çok kadın kollarına iş düştüğü kaydediliyor.

Bu kapsamda önceki gün Ayvalık CHP İlçe Başkanı Hüsnü Erol ve Ayvalık yönetimi ile Altınova CHP Kadın Kolları yönetimi ile bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptılar.

Altınova'nın CHP'li belediye başkanı Asım Sürer'inde katıldığı toplantıda, Türkiye'nin kritik günlerden geçmekte olduğu, her gün ard arda gelen terör olayları ve cami bahçelerini dolduran ay yıldızlı Türk Bayraklarına sarılı tabutlar ve de halkın Teröre isyanı, Bir süre önce PKK'lıların Habur sınırında girişi esnasındaki karşılamalara büyüyen tepkiler ve aylar sonra kamplardan gelerek Türkiye'ye girenlerin tutuklanmasıyla artan terör olayları tartışıldı.

 

“TERÖRE CHP SON VERECEKTİR”

Toplantıda konuşan CHP Ayvalık İlçe Başkanı Hüsnü Erol, "Ufukta erken seçim görünmüştür. Bu kaçınılmazdır. Referandum sonrasında Hükümet çaresiz kalacak bu kararı alacaktır. Siz bayanlara çok iş düşmektedir. Sizden ricam hangi partiden olursa olsun hiç fark etmez beldedeki tüm evleri tek tek dolaşın ve ülkenin durumunu anlatın. İktidar nasıl ki Kürt açılımını anlatıyorsa, sizlerde bu hükümetin başarısızlığını, pahalılığı, geçim zorluğunu, anlatın. Bu işin üstesinden sadece CHP'nin iktidara gelmesiyle gelineceğini anlatın. Her kapıyı çalın, partisi, görüşü ne olursa olsun fark etmez, siz yaşananları ve bizim yapacaklarımızı anlatın yeter, analar her gün ağlıyor. Terör yüzünü artık şehirlerde göstermeye başladı ve dağdan şehre indi. Hükümet ne yapıyor hala Barzani yi kucaklıyor. Unutulmasın, teröre CHP son verecek, az kaldı iktidara yürüyoruz" dedi.

TERÖRE CHP TEPKİSİ
TERÖRE CHP TEPKİSİ
İHA
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2010 Çarşamba 17:28:01
Güncelleme :23 Haziran 2010 Çarşamba 18:45:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?