6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Teröre şair tepkisi

TERÖRE ŞAİR TEPKİSİ

Son günlerde artan terör olaylarına, Balıkesir’in Ayvalık ilçesindeki şair Süleyman Dumlu’dan ilginç bir tepki eylemi geldi.

Ayvalık ilçesinde yaşayan ve yazdığı ilginç şiirlerle tanınan Süleyman Dumlu adlı vatandaş, Ayvalık’ın Cumhuriyet Alanı’na park ettiği eski model otomobilinin her yanını kendi yazdığı terörü lanetleyen şiirlerle donattı. Otomobilinin camlarını, kapatılan Demokratik Toplum Partisi (DTP) ve DTP’nin eski eş başkanı Emine Ayna için kendi yazdığı şiirlerle donatan şair Süleyman Dumlu’nun ilçenin göbeğindeki tek kişilik eylemi Ayvalıklılar tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı.

Teröre karşı yaptığı sessiz eylem için, “Artık kan dökülmesin, analar ağlamasın. DTP’liler ortalığı daha fazla karıştırmasın” sözleriyle ifade eden şair Süleyman Dumlu, “Yine terör nedeniyle Tokat’ta 7 aslan şehit edildi. Önce demokratik açılımlar, sonrasında da PKK’lıların kahraman gibi karşılanışı ve son olarak ta DTP eş başkanı Emine Ayna’nın sözleri gerginliği daha da tırmandırdı. İstanbul’da Molotof kokteyl ile Belediye otobüsüne yapılan saldırı sonrasında hiçbir suçu olmayan genç bir kız yaşamını yitirdi. Yazıktır, günahtır. En çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulan bu günlerde ortalığı daha fazla germeye hiç kimsenin hakkı yoktur. Terör nedeniyle yüreği yanan milyonlarca vatandaştan biri olarak, son günlerde yaşanılanlara kayıtsız kalamadım. Yazdığım şiirleri arabama asarak, buraya geldim. Kendime göre bir vatandaş olarak tepkimi gösteriyorum” diye konuştu.

Şair Dutlu’nun 45 FA 777 plakalı park halindeki aracının camlarına yazdığı teröre tepki gösteren şiirleri, kısa sürede aracın başına toplanan yüzlerce Ayvalıklı defalarca okuyarak, şaire destek verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, sessiz protestocunun bu eylemi için herhangi bir yaptırımda bulunmadı. Süleyman Dumlu, sessizce geldiği Cumhuriyet alanından, eylemini yaptıktan sonra yine sessizce aracına binerek uzaklaştı.

Şair'in gidişinin ardından, '”Bura Yemen değil. Tokat'ın dağları puslu dumanlı. Pusu kuranların yokmuş vicdanı. Kına yak ellerine katil İmralılı. Memleket Muş'tur, yolu yokuştur. Kahpece yolumuza pusu kurdunuz. Acımadan 7 canı nasıl vurdunuz'” mısraları olay yerinde bulunan vatandaşlarca uzun süre konuşulduğu dikkatlerden kaçmadı.

TERÖRE ŞAİR TEPKİSİ
TERÖRE ŞAİR TEPKİSİ
İHA
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2009 Pazar 01:38:00
Güncelleme :13 Aralık 2009 Pazar 01:42:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?