3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Teröristlerin işi 45 saniyede bitti!

Balıkesir'de, 2 terörist, cezaevindeki arkadaşlarına işkence yapıldığı iddiasıyla ses getirmek için otobüs kaçırıp 13 kişiyi rehin aldı.

Polislerin boş bir araziye yönlendirdiği otobüse özel harekat timlerince düzenlenen operasyon neticesinde teröristler etkisiz hale getirilirken, rehin alınan biri şoför toplam 13 yolcu burunları dahi kanamadan kurtarıldı. Otobüste gerçekleştirilen rehine kurtarma operasyonu 45 saniyede tamamlandı.

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü'nde, bir süredir Özel Harekat kursuna tabi tutulan Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli 25 polis memuru, kursu başarıyla bitirdi. Kursta öğrendiklerini tatbik amacıyla düzenlenen rehine kurtarma operasyonu nefes kesti.

Gerçeğini aratmayan tatbikatı, Vali Yardımcısı Ali Osman İşsen, Emniyet Müdür Vekili Ümit Demirkıran, İl Jandarma Komutanlığı Asayiş ve Harekat Şube Müdürü Binbaşı Muhittin Ateş birlikte izlediler. Değirmenboğazı mevkiinde silahlı 2 terörist tarafından kaçırılan otobüs polis ekiplerince takibe alındı. Çevre yolundan körfez istikametine yönelen otobüs polis ablukasında müsait bir alana yönlendirildi. Her tarafı polislerle çevrili olan bölgede keskin nişancılar da tetikte bekletildi. TEM Şube müdürünün megafonla konuştuğu araç içindeki teröristlerden biri elinde silahı ile kapıyı açıp dışarıya bomba paketi bıraktı.

Terörist, cezaevindeki arkadaşlarının kötü muamele gördüğünü, intikamlarını alacaklarını söyledi. Aracın yakınına frekans bozucu jammer cihazı getirildi. Teröristleri sakinleştirmeye çalışan polis müdürü, cezaevi yetkililerini şahıslarla görüştüreceğini, yolculara hiçbir şey yapmamalarını istedi.

Polis müdürü, "Cezaevi yetkilileri geldi, şimdi sizinle görüşecekler" diye teröristleri oyalarken, olay yerine gelen 9 kişilik özel tim ekibi, kaçırılan otobüse sessizce arkadan yaklaşıp, planlı operasyonu gerçekleştirdiler. Ortalığı bir anda dumanlar kaplarken, silah sesleri duyuldu. Aracın açılan kapılarından içeriye sızan özel tim elemanları teröristleri etkisiz hale getirirken, içlerinde bir bayanın bulunduğu yolcular ise güvenli bir şekilde tahliye edildiler. Operasyon başarıyla sona ererken, TEM Şube Müdürlüğü'ne bağlı bomba uzmanları da otobüsün önündeki bomba paketini etkisiz hale getirdi. Zırhlı kamuflajını giyen bomba uzmanı emniyet amiri, dikkatli bir şekilde yaklaştığı bomba paketine bağladığı fünyeyi çekip patlattı.

TATBİKAT GERÇEĞİNİ ARATMADI

Vali Yardımcısı Ali Osman İşsen, operasyonu gerçeğinden farksız bulduğunu belirterek tüm ekipleri başarılarından dolayı kutladı. Emniyet Müdür Vekili Ümit Demirkıran, açılan özel harekat kursuna 25 civarında polis memurunun katıldığını, operasyonda ise toplam 75 dolayında polisin görev aldığını, birimler arasındaki koordinasyonu görmek açısından düzenlenen araçtan rehine kurtarma operasyonunun sonuç olarak başarılı geçtiğini belirtip, ekipleri kutladı.

Operasyona, TEM Şube, Asayiş Şube, Çevik Kuvvet ve Trafik Şube birimleri katıldılar. Balıkesir Emniyet Müdürlüğü, bundan önce de bir benzinlikte gasp olayıyla ilgili tatbikat düzenlenmiş, 1 kişinin öldüğü, 3 kişinin yaralandığı silahlı gasp olayında çalınan milyarlarca para ile kaçan şüpheliler, Bigadiç kavşağında asayiş ve trafik ekiplerinin başarılı çalışması sonucu yakalanmışlardı. Emniyet Müdür Vekili Ümit Demirkıran, bu tür uygulamaların devam edeceğini belirtirken, çalışmaya ilgi gösteren basın mensuplarına da katılımları için teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2008 Pazartesi 22:28:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?