7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Test sonuçları Eylül'de belli olacak

Petrol İş Sendikası Bandırma Şubesi Başkanı Recep Gökdeniz, fabrikada işçilerden alınan kan, sperm ve idrar örneklerinin sonuçlarının açıklanmasının Eylül ayını bulabileceğini söyledi.

Avrupa Birliği Komisyonu’nun bor madenlerini ‘üremeye olumsuz etkili toksit madde’ listesine almasının ardından Eti Maden Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan karşı bilimsel çalışma kapsamında geçtiğimiz Şubat ayında Bandırma Bor ve Asit Fabrikası’nda çalışan 200 işçiden sperm, kan ve idrar örnekleri alınmıştı.

Petrol İş Sendikası Bandırma Şubesi Başkanı Recep Gökdeniz, bor madeninin üremeye olumsuz etkisinin bulunmadığını kanıtlamak üzere alınan bu örneklerin incelenmeye devam edildiğini belirtti. Başkan Gökdeniz, Avrupalı profesörlerden oluşan uzman heyetin toplanarak bu konuda bir değerlendirme yapacağını ve raporun hazırlanmasının ise önümüzdeki Eylül ayını bulabileceğini söyledi. Gökdeniz, test sonuçlarının Eti Maden Genel Müdürlüğü tarafından kamuoyuna açıklanacağını da kaydetti.

Öte yandan bir süredir çeşitli bakımlar nedeniye üretime ara verilen Bandırma Bor ve Asit Fabrikası’nda asitborik tesislerindeki üretime 15 gün içinde başlanacağını açıklayan Gökdeniz, hatlarda yenilemenin devam ettiği ve boraks penta üretimine başlanacak olan tesiste ise üretimin başlamasının 3 ayı bulabileceğini söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2009 Çarşamba 18:04:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?