6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Teşvik kavgası

Hükümetin ekonomik krizi bertaraf etmek için aldığı bir dizi önlem geniş kitleler tarafından kabul görüp taktir edilirken, teşvik uygulamasıyla ilgili sistemde illerin dahil edildiği bölgeler krize yol açtı.

Tüm illeri kapsayan yeni teşvik uygulamasıyla ilgili olarak TÜİK'in 2002 yılına dayanan sosyoekonomik verilerinin baz alınması sebebiyle bazı illerin kendisinden daha fazla gelişmiş illere göre ilk 2 bölgenin içinde yer alması başta iş dünyası ve odaların tepkilerini çekti. Balıkesir'in de 2. Bölge kapsamına alınması, Manisa'nın, Kayseri'nin, Konya ve Gaziantep'in 3. Bölge'ye alınması karşısında büyük tepkilere yol açtı.

Balıkesir'de, Sanayi Odası, Ticaret Odası ve Ticaret Borsası'nın önderliğinde, "acil" olarak düzenlenen değerlendirme toplantısında milletvekilleriyle iş adamaları ve belediye başkanı arasında tartışmalar yaşandı. Sonuç olarak verimli geçen toplantının sonunda Balıkesir'in 2. Bölge rahatsızlığının altı kalın çizgilerle çizilirken, milletvekilleri de bundan herhangi bir rahatsızlık duyulmaması gerektiğini, hedefin önümüzdeki zaman sürecinde Balıkesir'i 1. bölge statüsüne taşımak olması gerektiğini ifade ettiler. Hükümeti temsil eden milletvekilleri, Balıkesirli işadamları ve odaların teşvik kapsamına alınmasını istedikleri sektörleri kendilerine rapor etmelerini, bunun için Ankara'da gerekli çalışmayı yapacakları sözünü verdi. Balıkesir Ticaret Odası (BTO) Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda ilk sözü alan Balıkesir Sanayi Odası (BSO) Başkan Ahmet Kula, teşvikle ilgili olarak, "Atı alan Üsküdar'ı geçti" diyerek Balıkesir'in bu teşvikteki bölgesel düzenlemesi için geç kalındığını söyledi.

Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula da, Balıkesir'in kişi başına düşen milli gelir hesaplamasında bor madenlerinin etkin rol oynadığını, bu haksızlığın ortadan kaldırılması gerektiğini belirtti. Kula, "Bizim Balıkesir'in milli gelir hesaplanmasında 2003 yılında da Bor madeninin fonksiyonu olmuştu. Bordan dolayı 1500 dolar seviyesini aştığımız için teşvik kapsamına alınamamıştık. Esasında bor Balıkesir'in milli geliri olarak gözükse bile devletin işletmesidir. Bunlar bu hesaplamaların içerisinde olmamalıdır. Çok üretmeli, az tüketmeliyiz. Bizler, ne mesleğimizi değiştirmeyi düşünüyoruz, mesleğimizi bırakmayacağız. Ne ülkemizi, ne de topraklarımızı bırakmayacağız., Bizler buralarda yaşayacağız, buralarda bir şeyler üretmek istiyoruz. Onun için bölgemiz ilgi ve enterese olduğu alanlarda teşvik kapsamında olsa daha iyi olacağı inancındayım" dedi.
Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok da, teşvik sisteminde 3. Bölge'deki Manisa'ya karşılık Balıkesir'in 2. Bölge'de konuşlandırılmasının izahının bulunmadığını, Balıkesir'e büyük haksızlık yapıldığını savundu. "Balıkesir bizim, Balıkesir hepimizin" diyen Belediye Başkanı İsmail Ok, sözlerini şöyle sürdürdü;
"Balıkesir'i daha güzel, daha yaşanılır bir şehir haline getirmek istiyoruz. Bunun için eğitimle birlikte ekonomik düzeyinin de oldukça çıtasının yükseğe çekilmesi gerekiyor. Eğitimde gerçekten iyi bir yerdeyiz.

Acaba suç mu işlemişiz eğitim düzeyinin, kalitesinin yükselmesiyle? Bundan onur duymalıyız, ödülle teşvik edilmesi gerekirken maalesef cezalandırılmış duruma düşmüşüz. Ekonomik düzeyimizin de yükselmesi için başta sanayimizin gelişmesi gerekiyor. Hiçbir yeri ve hiçbir kurumu suçlayarak, kavga dövüş ortamında içinde bulunduğumuz durumdan çıkmamız söz konusu değildir. Hep birlikte şu anda içinde olduğumuz durumu nasıl düzelteceğimizin çarelerini aramalıyız. Hepimize burada görevler düşüyor. Ama, başta iktidar partisi yetkililerine çok büyük görev ve sorumluluk düşmektedir. Esas görev onlarındır, bizler de üzerimize ne düşüyorsa her şeyi yapmaya hazırız. Rakamlar ortada, Manisa'yla, Kayseri'yle, Konya'yla bırakın onlardan önde olmayı, yan yana bile getirilmemiz söz konusu değilken biz onlardan daha gelişmiş gösterilerek 2. bölgede yer almamız gerçekten Balıkesir'e büyük bir haksızlıktır. Hiç kimseye cephe açarak hitap etmek istemiyorum. Ama, burada esas sorumluluk iktidarındır. Bizler de burada alınacak kararlar neticesinde Balıkesir Belediyesi olarak üzerimize ne düşüyorsa bu haksızlığın düzeltilmesi için maddi ve manevi olarak ne gerekiyorsa her şeyi yapmaya hazır olduğumuzu kamuoyunun önünde, sizlerin huzurunda bir kez daha ifade ediyorum."

CHP Balıkesir Milletvekili Ergün Aydoğan da, Balıkesir'in teşvik kapsamında 2. Bölge'de yer almasından memnun olmadığını, düzenlenen toplantının da geç kalmış bir toplantı olduğunu söyledi. Teşvik uygulamasında Balıkesir'e metal desteğinin neden verildiğini merak ettiğini açıklayan Ergün Aydoğan, "Balıkesir'deki metal desteğinin hangi anlama geldiğini bilmediğim için bilgi sahibi olmak istiyorum. Ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalı bölgemizin metal desteği beni kaygılandırmıştır. Acaba, Alplerden sonra dünyada ikinci gelen çok önemli olduğu bilinen Kazdağlarının altındaki rezervler midir ki Balıkesir metal kapsamına alındı?" diye sordu.

"İTME-KAKMA" POLEMİĞİ
BTO Başkanı Mahmut Yavuz'un yönettiği toplantının sonunda hükümet adına AK Parti milletvekilleri söz aldı. Eski Bandırma Belediye başkanı olan milletvekili Mehmet Cemal Öztaylan, "Bandınma'yı il yapın Balıkesir teşvikte 4. bölgeye alınsın" dedi. Bu çıkışıyla, her fırsatta Balıkesir'den ayrılmak istediklerini ifade eden ve bunu özellikle Balıkesirspor maçlarında açıkça dile getiren, plakalarını da, "10,5" olarak telaffuz eden kesime hitap etmiş olan milletvekili Öztaylan, işadamlarının milletvekillerine, "itilmiş-kakılmış" muamelesi yaptıklarını belerterek tepki gösterdi. Devletin evrakla iş yaptığını hatırlatan Cemal Öztaylan, teşvik sistemindeki bölgelerin illerin TÜİK, DPT gibi birimlerinin verdiği raporlardaki sosyoekonomik durumuna göre belirlendiğini söyledi. İşadamlarına sert çıkan milletvekili Öztaylan, sözlerini şöyle sürdürdü;

"Hukukun temel bir kuralı var, hüsniye. Acaba bu hükümet, bu bakanlar, Devlet Planlama Teşkilatı, Türkiye İstatistik Kurumu hüsniyesiz mi hareket etmiştir? Yani Balıkesirli'yi cezalandırmak, Türk sanayicisini cezalandırmak veya bu insanlara katkıda bulunmamak için mi yapmıştır? Ben öyle beklerdim ki bunu çıkaran bürokratından çaycısına kadar, gazetecisine kadar teşekkür edilmesi kanaatindeyim. İnsanlar hata yapar, yapmıştır da. Bugüne kadar TÜİK'in güncellemediği rakamlardan dolayı başkanı görevden alındı. Bu teşvik paketi hazırlanırken her türlü bilgi ve donoler incelendi. Acaba iktidarda MHP veya CHP'li arkadaşlarımız olsaydı bu bilgileri TÜİK'ten almayacaklar mıydı? Devlet Planlama Teşkilatı'ndan almayacak mıydı? Bu güncellemeleri yapmayan sevgili Edip Uğur mu suçlu, sevgili Edip Uğur veya İsmail Özgün mü 3'e değil de 2. bölgeye aldırdı? Balıkesir'in 3 veya 4. bölgeye alınmasını muhalefet de dahil kim istemez? Ama, devlet evrakla iş yapar. Yöntemini, kategorisini ona göre belirler. O belirlemeye göre maalesef bu çıktı. Balıkesir'in yapılan incelemelerde 2. bölgeye girmesinin bazı sebepleri var, gelişmişlik sebepleri var.

Bakın ben size buradan bir çağrıda bulunayım, eğer Bandırma'yı il yaparsanız 3. değil, 4. bölgeye girme, bu teşviklerden faydalanma imkanı var. Niye bir seferberlik başlatmıyorsunuz o zaman? Balıkesir ilinde ilçelerin içinde fert başına düşen milli geliri en yüksek ilçe Bandırma, ama, başka bir ilçesi var ki 830'uncu sırada. Nasıl ki Bandırmalı olarak Balıkesirliyim, İvrindili olarak Balıkesirliyim, Sındırgılı olarak Balıkesirliyim diyorsak, bunların hepsinin toplandığı kazandan, tencereden hepimiz yemek yemekle yükümlüyüz ve onu yiyoruz. Çıkan tablo da bu. Benim derdim, 3. bölgede yada 4. bölgede olsaydık, ben sanayici falan değilim, dondurmacıyım. O zaman o ağalar, beyler Organize Sanayi Bölgesi'ne ne yatırım yapacaktı ben onu merak ediyorum. Cumhurbaşkanı gider Kayseri'ye, Başbakan gider Kayseri'ye der ki, biz Kayserili işadamları olarak OSB'de şu yatırımları bu kadar katrilyon yatırmayı taahhüt ediyoruz diyerek o yatırımları 1 yıl içinde gerçekleştiriyorlar. Biz ne gerçekleştirdik?

Balıkesir OSB'de, Bandırma OSB'De. Deri de kapsama alınmalı. Ben bundan 18 yıl önce Sami Sözat ile milletvekiliyken Gönen'de Deri Organize Sanayi Bölgesi'ni yaptık, teşviki de var, her şeyi de. Kim yatırım yaptı? Bana gelin deyin ki, biz de Cumhurbaşkanı ve Başbakana diyelim. Ey Balıkesirliler, yatırım erbabı, biz Balıkesir'e 1 milyar dolarlık, 10 milyar dolarlık yatırım yapmayı taahhüt ediyoruz, bunları alın diyebiliyor musunuz? Efendim Manisa'nın altında kaldı, Kayserililer gibi biz eşeği boyayıp veremedik, hep bunun tantanası. Gelin bunu böyle yapalım, bunu yapabiliyorsak iktidar ve muhalefet olarak canı gönülden hep beraberiz. 2. Bölgede olmaktan siz muzdaripsiniz de biz değil miyiz sanki? Biz memnun mu olduk, ayran mı içtik üstüne? Yok böyle bir şey. Biz milletvekilleri olarak gece yarısı teşvikten sorumlu, Hazineden sorumlu Bakanımız sayın Babacan'ı arayarak tarımla ilgili 6 faktörün ilave edilmesi için gece bir buçuğa kadar beklendi. Yav yatıracak olan ben değilim, teşviki alacak ben değilim, indirim alacak olan ben değilim. Zaten dondurmada, sütlaçta, keşkülde indirim yok, gene size yarayacak bana değil. Ama, biz sizin için uğraşırken, koştururken bu kadar itilmeye, kakılmaya da kusura bakmayın hakkınız yok. Kusura bakmayın. Biz Balıkesir ve Balıkesirli Türk Milletinin efendiliğine değil hizmetkarlığına soyunmuş, bu vatanını, bayrağını, dinini, devletini seven insanlar olarak bizi de o kadar küçük görmemeniz temenni ve dileğiyle hepinize saygılar sunuyorum."

Milletvekili Cemal Öztaylan'ın, "itme, kakma" sözüne karşılık veren BTO Başkanı Mahmut Yavuz, "Sayın vekilimize teşekkür ederiz. Ama, burada bir yanlış anlaşılma oldu herhalde, biz kimsenin hakkında itip de kakmıyoruz. Bizim bütün isyanımız komşumuz Manisa'yla ilgili durum. Ortada gözle görülür bir şey var, haftada üç defa içinden geçiyoruz. Biz gördüğümüzü belirtiyoruz. Biz 2008 sonu raporlarımızı açıkladık, Manisa nerede, Balıkesir nerede? 2000'e göre burada teşvikte bir yanlışlık varsa da onun da düzeltilmesi lazım, zaten burada onun için toplandık. Herkes işini gücünü bıraktı" dedi.

Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula da, bugüne kadar hiçbir milletvekilini itip kakmadıklarını söyledi. Kula, "Değerli milletvekili ağabeylerimiz, kardeşlerimiz. Bizler görev aldığımız süre içerisinde sizin gibi temsilcileri hiçbir zaman ne ittik, ne kaktık, asla. Sevgi, saygı kuralları içerisinde, nezaket kuralları içerisinde her zaman beraber olduk, her zaman da beraber olacağız" diyerek yapıcı üslubuyla gerilen havayı yatıştırdı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi AK Parti Milletvekili İsmail Özgün de, hükümetin ekonomik krizle ilgili olarak son günlerde yaptığı, Teşvik Uygulama sistemi, İstihdamı Artırıcı Tedbirler ve KOBİ'lerin kredi sorunlarını aşabilmeleri için planlanan Kredi Garanti Fonu uygulamalarının büyük önem taşıdığını, bunların bütün ülke tarafından kıymetinin iyi bilinmesi, iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Teşvikin tüm vilayetleri kapsaması açısından önemli olduğunu vurgulayan Özgün, "Hükümetin bütün Türkiye'yi kapsayacak şekilde kapsamlı bir teşvik uygulamasına girişmiş olması her türlü taktirin üzerindedir" dedi.

Balıkesir milletvekilleri olarak bir araya gelip bölgenin tarım ve hayvancılığa dayalı 6 sektörden daha teşvike alınmasını sağladıklarını kaydeden Özgün, metal sektörünün bor madenlerinin uç ürünlerine yönelik yatırım yapmak isteyen olursa diye düşünüldüğünü kaydetti. İsmail Özgün, teşvik kapsamına alınan sektörlerin TÜİK'in 2002 yılı endekslerine göre belirlendiğini, kendisinin teşvikin geliştirilmesinden yana olduğunu, detaylardaki hataların zaman içerisinde düzeltileceğine inandığını belirtti. Toplantıdaki tartışmanın siyasi mecraya çekilmemesi gerektiğini söyleyen Özgün, "Derdimiz burada gündeme getirilen sorunu çözmek, yoksa burasını bir seçim arenasına, bir siyasi parti tartışmasına kesinlikle kurban etmek istemiyorum. Oralara girersek benim çok söyleyecek sözlerim olur. Geriye dönersek ben 2002'den başlarım geriye doğru çok şey söylerim. Biz el ele verelim sorunlarımızı çözelim" dedi.

EDİP UĞUR: "AŞAĞILIK KOMPLEKSİNE KAPILMAYIN, HEDEFİMİZ 1. LİG OLSUN"
BTO Başkanı Mahmut Yavuz, milletvekillerinin eleştirilere açıklamalarıyla verdikleri tepki üzerine, teşvik yasasından son derece memnun olduklarını söyledi. Mahmut Yavuz, "Bu teşvik yasası neden çıkarıldı falan diye bir şey demiyoruz. Biz şahsen çok memnunuz. Bizim tek şeyimiz komşumuzu kıskandığımızdan dolayı, onların 3 biz niye 2'yiz? Derdimiz o bizim. Yoksa son derece memnunuz biz, işin gerçeği de bu" dedi.

Tüm konuşmaların somunda söz alan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur, Balıkesirli olmakla iftihar ettiğini, kimsenin aşağılık kompleksine kapılmaması gerektiğini ve Balıkesir'in hedefinin 1. Lig olması gerektiğini söyledi. BTO'nun hafta içindeki basın toplantısında yapılan, "cenaze" açıklamaları ve bazı eleştirilerini basından takip ettiklerini ve bunun kendilerini son derece üzdüğünü belirterek sözlerine başlayan A. Edip Uğur, toplantıyı düzenleyenlere teşekkür etti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur, Balıkesir'in 2. bölgede yer almasından herkesin memnun olması gerektiğini, bir dahaki teşvik uygulamasında 1. bölgede yer almak için çalışılması gerektiğini, çünkü bunun gelişmişlik göstergesi olduğunu kaydetti. Edip Uğur, "Sayın başkan, burada kimse kimseyi suçlamıyor da, basında çıkan bazı açıklamalar bizi üzdü. 'Balıkesir'in cenazesini kaldırmak üzere Balıkesir milletvekillerini davet ediyoruz', 'Balıkesir milletvekillerinin hiçbir şeyden haberleri yok, şimdi tırmalıyorlar' gibi sözler bilmiyorum sizin mi, değil mi? Basında bunlar çıktı, onun için biz bunlara üzüldük. Öncelikle ben şunu söylüyorum. Ben Balıkesirli olarak iftihar ediyorum. Neden biz 2'deyiz de, efendim işte Manisa 3'te bizim de 3'te olmamız lazım?

Demek ki biz 2. Lig takımıyız ya, daha üstünüz Manisa'dan, ekonomik göstergeler de öyle. Yani ekonomik göstergelerin bir kısmını alıp bir kısmını almadan değerlendirme yaparsanız bu her zaman olabilir. Ama aşağılık kompleksine kapılmayalım, Balıkesir'in coğrafik böle olarak, stratejik bölge olarak güçlü olduğunu kabul edelim. Ben bir sanayici olarak karşınızdayım. Ben bu filmi 2004 yılında da gördüm, 2004'te teşvik çıktı, gene Balıkesir hemen, 'biz yokuz teşvikte' deyip ayağa kalktı. Peki 2004 yılında o teşvik çıktıktan sonra Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi'nin hali neydi? Biz 2002'de 3 Kasım'da milletvekili olduk, gittik Ankara'ya Organize Sanayi Bölgesi boğuluyor, borç gırtlakta, Utku Acun valimiz. Başbakan Abdullah Gül beydi, biz milletvekilleri olarak Başbakana çıktık dedik ki, 'kardeşim bizim 11 trilyon borcumuz var, ödeme imkanımız yok. Bu Organize Sanayi Bölgesi'ni hazineye alın, nitelikli bölgemi, endüstri bölgesi mi yaparsınız, ne yaparsanız yapın, başımızdan alın biz kurtulalım' dedik.

Ülkedeki siyasi istikrar ve beklentilerin olumlu olması ile işin sahip çıkılması sayesinde Organize Sanayi Bölgesi Sanayi Ticaret Bakanlığı tarafından Türkiye'de örnek gösterilen bir bölge oldu. Ben oraya 2004 yılının 17 Temmuz'unda temel attım, bir sürü yatırım yaptık oraya. Peki Kastamonu'da teşvik vardı, neden Kastamonu Ağaç sanayi Kastamonu'ya değil de Balıkesir OSB'ye yatırım yaptı? 200 milyon dolar para yatırdı. Bugün Organize Sanayi Bölgesi'nde 52 tane çalışan fabrika var, 19 fabrika inşaat aşamasında, 31 firma da etüt proje aşamasında. Ben oraya teşvik var, yok değil Balıkesir'i düşündüm, istihdam ve ihracat için elimizi taşın altına koyduk. Onun için, hiç aşağılık kompleksine kapılmayın. Bu göstergeler 2000 yılının göstergeleri, 2009'dayız, 2010 yılı içinde tekrar 2009 yılı sosyoekonomik göstergeleri tespit edilecek. O zaman Balıkesir ne durumda bir daha göreceğiz" dedi.

BELEDİYE BAŞKANI - VEKİL TARTIŞMASI
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Edip Uğur, dünyada ekonomik krizden en az etkilenen ülkenin Türkiye olduğunu, Amerika'da devler kontak kapatırken, bankalar batarken Türkiye'de batan veya TMSF'ye devir edilen bir tek bankanın olmadığını, Merkez Bankası'nın kasasında da 65 milyar dolar para bulunduğunu belirten Edip Uğur, ekonomistlerin son günlerdeki ifadelerinde de bu krizin dip yaptığını söylediklerini hatırlattı. Moralleri bozmaya ve kötümser olmaya gerek olmadığını vurgulayan Edip Uğur, "Çıtayı yükseğe koyalım, 1. Lig hedefimiz. Bundan sonra inşallah yapılacak sosyoekonomik göstergelerde 1. Bölge'de yer alalım, hedefimiz bu olsun. Balıkesir ölüden diriyi çıkarmıştır.

Ne diyorduk Balıkesir için, köy, kasaba. Peki şimdi diyor muyuz? Balıkesir şehir oldu, kent oldu. Yoluyla, asfaltıyla, kaldırımıyla, yeşil parkıyla, arıtmasıyla, alt yapısıyla, organize sanayi bölgesiyle, her şeyiyle. Bizim Balıkesir'i daha ileri götürmemiz lazım, bunun hesaplarını yapmamız lazım. Kendimizi Manisa ile mukayese etmek mazeret değil, bu mazeret üretmektir, sebep aramaktır. Buna hiç ihtiyaç yok, ben işin içindeyim. Bu sektörler tamamen kesin değil, değişebilir. Biz 6 sektörle ilgili taleplerimizi Bakan Babacan'a ilettik, bunların çalışması yapılıyor. Ankara'da bunların takipçisi olacağız. Yine sizlerin de değerli sanayicilerimiz, oda başkanlarımız hangi sektörlerde destek istiyorsa bize rapor halinde bildiririn onları da Bakanlığımıza sunarız. O sektörlerin teşvik kapsamına alınması için de elimizden gelen gayreti gösteririz" dedi.

EDİP UĞUR SERT ÇIKTI
Milletvekilinin konuşmasının ardından oturduğu yerden söz alan Belediye Başkanı İsmail Ok Başkan Ok, Balıkesir kamuoyuna Balıkesir'in teşvikte 2. grupta yer almasını hiç kimsenin kabullenemediğini, bunun vicdani ve bilimsel hiçbir yere konulamayacağını söyledi. MHP'li Belediye başkanı İsmail Ok, "Sayın vekilimizi seviyorum, saygılarımı sunuyorum. Vicdani ve bilimsel hiçbir yere Balıkesir'i 2. sıraya alıp Manisa'yı 3. sıraya koymanın izahı yapılamaz. Bunu ben Belediye Başkanlığımdan öte bir Balıkesirli birey olarak kabul edemem. Arzu ederdim ki, gerçekten adaletli bir şekilde ne yapılabilir, ne yaparsak bu haksızlığı düzeltir ve Balıkesir kamuoyu ve Balıkesir'in vicdanı gerçekten rahatlamış olur diye bir öneri beklerken, sanki bu toplantıdan da rahatsızlık duyuyormuş gibi bir ifade tarzını kabullenmiyorum. Balıkesir'e mutlaka birlikte çok hizmetler yapacağız. Ama, Balıkesir'in 2. sırada, Manisa'nın 3. sırada olmasının izahı yoktur.Bu durum böyleyken Balıkesir'e yeni yatırımcı beklememiz hayaldir" diye tepkisini ifade ederken, Başkan Ok'a karşılık veren milletvekili Uğur, "Balıkesir'e dışarıdan yatırımcı bekleyeceğimize kendimizin yatırım yapması lazım. Önce Balıkesirliler yatırım yapacak. Ben teşvik almadığım halde yatırım yapmışım değil mi? Elimi taşın altına koymuşum, risk almışım, üretim yapıyorum, ihracat yapıyorum. Organize Sanayi Bölgesi'nde yeri olanlar önce oraya bir çivi çaksın. Ben dışarıdan buraya yatırımcı da getirdim, sermaye de getirdim.

Yalnız kendim yapmadım, dışarıdan getirdim, Ülker'i getirdim fabrikama ortak ettim, yani ne yapmam lazım? Balıkesir'i sevdiğimiz için kendimiz yatırım yapmışız, dışarıdan da sermaye getirmişiz. Ben Balıkesirli olmakla iftihar ediyorum. Bizim yerimiz 2. Lig kardeşim, biz birinciliğe koşacağız inşallah. Bunu mazeret olarak da kabul etmiyorum" dedi. Arada söze karışan Balıkesir Ziraat Odası Başkanı Sami Sözat'a da cevap veren Edip Uğur, "Nasıl yatırım yok yapamıyor, yapacak kardeşim. İmkanlarını birleştirecek yatırım yapacak, Allah Allah. Yani bu iş böyle. Arsa rantı peşinde koşmadan bu işi yapmak lazım. Teşvik var, var kardeşim. İşte örneği benim ya, ben neden yapıyorum, nasıl yapıyorum. Yapmasam haklısınız" diye konuştu.

Baştan sona gergin geçen toplantının sonunda yapılanların Balıkesir'in kazanması için olduğu vurgulandı. Toplantı sırasında tartışan MHP'li Belediye Başkanı İsmail Ok ile AK Partili milletvekilleri Cemal Öztaylan ve Edip Uğur. salondan tokalaştıktan sonra ayrıldılar.
 

iha
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2009 Pazar 15:38:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?