5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Tezcan'a kurşun yağmuru

BALIKESİR'DE SİLAHLI SALDIRI: 1 ÖLÜ

Balıkesir'de akşam saatlerinde meydana gelen silahlı saldırı olayında 1 kişinin öldüğü bildirildi. Polis, olayla ilgili 3 şüpheliyi yakaladı.

Edinilen bilgiye göre, Dinkçiler Mahallesi Göçmen Konutları civarında meydana gelen olayda Ümit Tezcan isimli şahıs kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralandı. Çok sayıda polis ekibi ve ambulansın sevk edildiği olay yerinde yaralanan Ümit Tezcan'nın Atatürk Devlet Hastanesi'nde ameliyata alındığı ancak kurtarılamadığı bildirildi.

Polisin olay yerinde yaptığı incelemelerde 12 adet boş kartuş bulundu. Hastane yetkilileri, sırt bölgesinden isabet eden kurşunlarla ağır yaralı olarak hastaneye getirilen Ümit Tezcan'nın yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığını açıkladı.

 

ŞÜPHELİLER YAKALANDI

Bu arada, polis olaya karıştığı tespit edilen 10 V 0039 plakalı füme renkli Şahin marka bir otomobil üzerinde çalışma yaptı. İçerisinde birden fazla ve silahlı olduğu belirtilen şüphelilerin bulunduğu otomobil Çamlık Atatepe Mevkii civarından kaçarak kayıplara karıştı. Ancak, Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin titiz çalışması sonucu aranan araç içerisinde 3 şüpheli ile birlikte yakalandı. Şüpheli şahısların yapılan üst aramasında 1 adet tabanca ele geçirildi.

Silahlı saldırı sonucu öldürülen Ümit Tezcan, Ahmet Kubilay Tezcan'nın kardeşi. Ahmet Kubilay Tezcan, 19 Nisan 2010 tarihinde, stadyumda maç izledikten sonra evinin önünde pusuda bekleyen bir otomobilden açılan ateş sonucu kurşun yağmuruna tutulmuş, kardeşi Y.Tezcan ile birlikte uğradığı silahlı saldırıdan yara almadan kurtulmuştu. Polisin bu olayla alakalı yaptığı çalışmada yakalanan 4 şüpheliden 2'si tutuklanmıştı. Tezcan kardeşlere yönelik bu saldırı Ekilmiş Restoran'da öldürülen Mustafa Çoban cinayeti ile ilişkilendirilmişti.

Öte yandan, Balıkesir'de bir süre önce meydana gelen Şimal Termal Otel'in işletmecisi Ergin Karaman'ın öldürülmesi olayıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Karaman'ın yakınları ile olayda yaralanan mağdur konumundaki bazı kişilerin silahlı saldırı ve cinayet olayının azmettiricisi olduğu iddiasıyla Ahmet Kubilay Tezcan'dan şikayetçi oldukları, bu kapsamda yürütülen soruşturma neticesi polisin yakaladığı Ahmet Kubilay Tezcan  ile 2 kişi daha tutuklanarak Kepsut'taki L Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderilmişti.

İl Jandarma Komutanlığı'nın bölgesinde kalan Ilıca'daki cinayet jandarma ekipleri tarafından aynı gün aydınlatılmış, kısa sürede yakalanan katil zanlısı tutuklanmıştı. Bu olayla ilişkili olarak cezaevinde tutuklu bulunan Kubilay Tezcan'ın kardeşi eski Balıkesirspor yöneticisi Ümit Tezcan'nın de bugün silahlı saldırı sonucu öldürülmesi polisi alarma geçirdi.

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube, KOM ve İstihbarat şube ile birlikte İl Jandarma Komutanlığı KOM ve İstihbarat birimleri de harekete geçti. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro ekipleri, bir süre önce Ekilmiş Restoran'da meydana gelen silahlı saldırıda öldürülen Mustafa Çoban cinayetinin uzantısı olarak değerlendirdiği olayla alakalı geniş çaplı soruşturma başlattı. Cumhuriyet Savcılığı tarafından da olayla ilgili soruşturma açıldığı bildirildi. Silahlı saldırı ve cinayet olayının şüphelisi 3 kişinin ise Paşaalanı Emniyet'te Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki sorguları devam ediyor.

BALIKESİR'DE SİLAHLI SALDIRI: 1 ÖLÜ
İHA
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2010 Pazartesi 19:47:04
Güncelleme :7 Aralık 2010 Salı 01:16:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?